Szabó Tünde és Sávolt Karolina

Szabó Tünde kormánybiztos lánya képeiből nyílt kiállítás Debrecenben

Kultúra

Égi csodák címmel nyílt meg szombaton Sávolt Karolina kiállítása a Debreceni Református Egyetemi Templomban. A fiatal művész alkotásait már több hazai és külföldi tárlaton bemutatták, a cívisvárosban pedig augusztus végéig tekinthetők meg – számolt be a debreceni önkormányzat.

A 14 éves művész édesanyja Szabó Tünde, az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos, fideszes országgyűlési képviselő.

Sávolt Karolina festményeiből már Dubajban, New Yorkban és Törökországban is rendeztek kiállítást. A fiatal művész öt éve fest aktívan, technikáját mesterek nélkül, autodidakta módon sajátította el, képei pedig komoly mondanivalóval bírnak.

A környezetvédelemről, a természetvédelemről és az állatvédelemről szólnak a képeim. Emellett pedig a pozitivitásra és a szépségre szeretném felhívni a figyelmet, hogy a felgyorsult mindennapokban is vegyük észre azokat – mondta el Sávolt Karolina.

Az ifjú művésznő szívesen fest szakrális vonatkozású képeket is. Az Égi csodák című, három részes képsorozata például a mostani kiállításának névadója is lett egyben. Ezért a tárlat helyszínéül nem véletlenül választották a Debreceni Református Egyetemi Templomot, mely ezúttal adott először otthont kiállításnak.

A tárlat augusztus 27-éig tekinthető meg az egyetemi templomban, azután a képeket Párizsba viszik.