Karakteres keddek Debrecenben: időutazás a magyar zene hőskorába

Kultúra

A Nagytemplom melletti Emlékkertben rendezték a Karakteres keddek néven életre hívott debreceni zenés estsorozat legutóbbi epizódját.

Ezúttal Takács Dániel és Lehőcz Zsuzsa, a Csokonai Nemzeti Színház színművészei léptek fel. A két művész egyébként a magánéletben is egy párt alkot.

Rövid bemutatkozójukban jelezték, hogy küldetésüknek tekintik a magyar zenei világ húszas, harmincas és negyvenes évei felelevenítését. Ezzel pedig az akkori filmzenéket és az operett világát is tovább éltethetik. Az előadásra egy időgépet hoztak el, amibe pont annyian férnek bele, mint ahányan a helyszínen vannak.

Kezdésként Karády Katalin- „Munka után” című dalát adták elő, amit a férj harmonikával kísért, de a keddi előadás során volt, hogy trombitát és tamburát is segítségül hívott, hogy még hangulatosabb legyen az összkép. Elhangzott még Ajtay Andor és Zerkovits Béla örökzöldje, a „Tanulj meg fiacskám komédiázni” a Vámosi János „Haja szőke volt”című slágere is. Végül a világhírű francia sanzonénekesnő, Édith Piaf dalait is előhúzták a repertoárból, többek között a Milordot, amivel gyakorlatilag teljessé tették a múltidézést. Nem is maradt el a vastaps.

Takács Dániel és Lehőcz Zsuzsa után a Random Characters érkezett, hogy repertoárjukból a jazzes melódiáktól kezdve a rockos beütésű dallamokon át saját szerzeményeiket is előadták.

– Faragó László –