Népszerűek a gúthi pusztabuszok

Népszerűek a gúthi pusztabuszok

Helyi hírek

Az őszi erdő egyik különleges jelensége a dámvad barcogása, vagyis párzási időszaka. A tavalyi nagy sikerű program után ismét lovas pusztabuszozásokat szervez a Gúthi Erdészet, hogy ezt bemutassa az érdeklődőknek.

A 13 személy szállítására alkalmas pusztabusz október eleje óta, hetente kétszer közlekedik. Az előzetesen meghirdetetett időpontok nagyon gyorsan beteltek, az érdeklődést jól mutatja, hogy a tervezett 8 helyett 14 alkalommal indul a rendhagyó közlekedési eszköz, amin az egyik kollégánk kalauzolja az utasokat. A túrák előre kialakított, biztonságos, ellenőrzött útvonalon zajlanak, figyelembe véve a vadászat rendjét.

Annak, aki helyhiány miatt nem tud részt venni pusztabuszos kiránduláson, a gúthi templomrommal szemben kialakított turistaútvonalat ajánljuk figyelmébe. Azt bejárva, meg tudja ismerni az erdőt, és akár dámbarcogást is hallhat. A dámszarvast 1972-ben telepítették be a Gúthi-erdőbe. Már két világrekord trófeát viselő dámbikát hoztak itt terítékre, és a világranglista első három helyén gúthi trófeák találhatók – mondta Pósán Ferenc, a NYÍRERDŐ Zrt. Gúthi Erdészetének igazgatója.