Fussunk együtt az egészségért: jótékonysági futóverseny Hortobágyon

Helyi hírek Sport

2024. október 26-án különleges eseményre várnak mindenkit Hortobágyon. A Fussunk együtt az egészségért jótékonysági futóverseny nemcsak a sportolásról, hanem a közösségről, az egészségről és egy nemes ügy támogatásáról szól. Az esemény célja, hogy segítse a leukémiás gyermekeket, akik mindennap küzdenek a gyógyulásért.

A versenyen három táv közül választhatnak a résztvevők: 2 km, 4 km, illetve 8 km. Mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb kihívást, miközben a jó célért fut. Az esemény helyszíne a Hortobágyon található Mátai Ménes Lovas Aréna, ahol a futók 10:00 órakor indulnak neki a távnak.

Program és kísérő események:

  • Regisztráció: 07:30-tól kezdődik.
  • Műsorvezető: Tom Tailor gondoskodik a jó hangulatról.
  • Bemelegítés: Kalán Éva, a Hajdúszoboszlói SE Gimnasztrádás szakosztályának vezetője és tanítványai segítenek.
  • Megnyitó: Tumbász József és Pajna Zoltán polgármester nyitják meg az eseményt.
  • Frissítőpontok: Banán, csoki és ásványvíz várja a futókat, valamint ügyességi feladatok teszik színesebbé a napot.

A rendezvényen további szórakoztató programok is lesznek, mint a HSE íjász bemutató, teqball verseny, óvodai rajzpályázat és izgalmas tombolanyeremények. A tombola sorsolás 12:30-kor kezdődik, a rendezvény pedig 13:30-kor zárul.

Nevezési díjak:

  • Egyéni nevezés: 5 000 Ft/fő, de 12 év alatt és 65 év felett ingyenes.
  • Csapat nevezés: 10 fő felett kedvezményes 3 000 Ft/fő.

Nevezni 2024. október 25-én éjfélig lehet. Minden befutó emlékérmet kap, hogy büszkén mutathassa, részt vett ezen a különleges eseményen.

A futás fő célja, hogy a leukémiás gyermekek megsegítésére összefogjunk. Tumbász József, a verseny főszervezője és a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány nagykövete így nyilatkozott:

a sport kitartásra és küzdelemre tanít minket, ugyanúgy, ahogy a gyógyulásért küzdő gyermekek is nap mint nap harcolnak. Együtt képesek vagyunk változást hozni az életükbe.