Megnyílt a Garden of Lights fénykiállítás Debrecenben – fotó, videó

Helyi hírek

Egyedülálló őszi-téli programmal köszönti a hosszabbodó éjszakákat a Zoo Debrecen. Az ország első vidéki állat- és növénykertjének és egyetlen klasszikus vidámparkjának legújabb attrakciója a lengyel Garden of Lights szervezésében ámulatba ejtő fények segítségével kelti életre Pinokkió meséjének varázslatos világát.

A vidéki városok közül elsőként Debrecenben nyíló multimédia-kiállítás és fényshow október 18-tól várja a nagyközönséget és 17,5 hektáron igazi, egész estés családi programot ígér, mely valamennyi korosztályt garantáltan magával ragad. A látogatás során életre kel a híres fabábu története a mese legemlékezetesebb helyszíneivel és fordulataival. Így Pinokkiót követve találkozhatunk a legfontosabb szereplőkkel; Geppettoval, Tücsök Tihamérral, Kék Tündérrel és a többiekkel. Az immerzív élményekről 200 000 energiatakarékos LED-izzó, 12 000 méternyi fényfüzér, több mint 120 díszkivilágítású fa, 100 installációs elem, 8 fotópont és multimédiás helyszín, fényalagutak, interaktív játszótér, továbbá a legmodernebb fény- és hangtechnika gondoskodik.

Az ország első természetvédelmi területen, a Nagyerdő szívében működő Park kiemelt figyelmet fordít a kiállítás fenntarthatóságára és környezetvédelmi szempontjaira. Így a Zoo Debrecen egyúttal örömmel ad hírt, hogy a legújabb megújuló energetikai beruházásának köszönhetően immár a nonprofit gazdasági társaság egész éves villamosenergia fogyasztásának negyedét a legmodernebb technológiát használó napelemparkja biztosítja. A megnyitón Papp László polgármester részvételével átadott beruházás így a négy és fél hónapon át tartó kiállítás energiaigényét teljes mértében megújuló módon fedezi. A fejlesztés része annak a folyamatos munkának, amely kézzel fogható lépésekkel igyekszik csökkenteni a debreceni intézmény ökológiai lábnyomát.

A Park, mint egyre szélesebb szolgáltatást nyújtó négy évszakos attrakció a főszezonon kívül további élményeket kínál, hiszen – ahogy a tavalyi évben már megszokhattuk – a Halloween elmúltával sem ér majd véget a vidámparki szezon. Idén először, a Barokk körhinta mellett a téli szünetben (2024. december 21. – 2025. január 5.) a Vidámpark több játékgépe is felébred téli álmából és a Pinokkió fénykiállítás ideje alatt egy igazi téli mesevilágot elevenít meg, ahol a korlátlan játékgép-használat mellett kibővített gasztronómiai kínálattal, kiemelt szolgáltatásokkal és programokkal várják majd a szórakozni és kikapcsolódni vágyó vendégeket.

Az október 18-tól kezdődő és 2025.03.02-ig tartó felejthetetlen élményeket kínáló Garden of Lights esti kiállításra jegyek kaphatók online elővételben és a helyszínen. Az érdeklődők számára elérhetőek lesznek csoportos belépők, céges rendezvények és fotózási csomagok is.

Jegyárak:

Garden of Lights Debrecen-jegyárak

Fotó, videó: Faragó László