Koton Debrecen

Debrecenben is lesz Koton

Helyi hírek

A török Koton divatmárka dinamikusan terjeszkedik Magyarországon, több városban is üzleteket nyit, köztük Budapesten, Sopronban, Debrecenben és Szegeden. A vállalat globális növekedési tervei részeként nyolc új üzlet nyitására készül hazánkban.

A Koton, egy dinamikusan fejlődő török divatmárka, több magyarországi városban is üzletet nyit. A márka első magyarországi boltja a budapesti KÖKI Bevásárlóközpontban már elérhető, és további üzletek nyitása várható a fővárosban, valamint Sopronban, Debrecenben, Szegeden és Székesfehérváron.

Világgazdaság azt írja, a Koton globális növekedési stratégiája részeként nyolc új üzletet nyit Magyarországon. Középtávon a vállalat világszerte 130-150 új üzlet megnyitását tervezi. Az itthoni üzletek összesen több mint 6000 négyzetméternyi eladóteret biztosítanak, amelyek közül a legnagyobb a KÖKI Bevásárlóközpontban található, 1000 négyzetméteres alapterülettel.

A török márka női, férfi és gyermek ruházati kínálatot nyújt, amely magas minőségű termékeket ígér vásárlóinak. A márkát 1988-ban alapították, és az első üzletük egy 25 négyzetméteres bolt volt Kuzguncukban. Tíz évvel később, 1996-ban Münchenben nyitották meg első külföldi üzletüket, mára pedig több mint 500 üzlettel rendelkeznek világszerte. Évente több mint 30 ezer új modellt dobnak piacra.

A magyarországi terjeszkedés kapcsán Bárány Kristóf, az Adventum csoport alapító partnere kiemelte, hogy a Koton Törökország egyik legnagyobb divatmárkája. „Örömmel tölt el bennünket, hogy segíthetjük őket magyarországi terjeszkedésükben” – nyilatkozta.

A Koton terjeszkedése különösen izgalmas azután, hogy május végén megnyílt az első magyarországi Primark üzlet. A Primark, ír nevén Penneys, egy írországi székhelyű divatcikk-kiskereskedelmi lánc, amely világszerte több mint 440 boltot üzemeltet 17 országban. A budapesti nyitás óriási érdeklődést váltott ki, a vásárlók tömege órákkal a nyitás előtt sorban állt, hogy bejuthassanak.

A Koton számára még kérdés, hogy elérheti-e a Primarkhoz hasonló népszerűséget. Jelenleg nem tapasztalhatók ilyen tömegjelenetek, de az újabb boltnyitások során akár még ez is bekövetkezhet.