Nyugdíjba vonult Töltény kutyus

Nyugdíjba vonult Töltény kutyus, a bűnözők réme

Helyi hírek

10 éves lett, így belépett a nyugdíjas időszak képzeletbeli kapuján Töltény, Sántha Dávid törzsőrmester szolgálati kutyája – számolt be a Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség.

A Debreceni Rendőrkapitányság Biztosítási és Szakszolgálati Alosztály kiképző kutyavezetője sztorizott a derék négylábúról.

Az első találkozás emlékezetes pillanat marad, hiszen a kutya szó szerint kizavart a kennelből.Csak második próbálkozásra sikerült felszerelnem a kellékekkel, azóta eltelt több mint 9 év, és nap mint nap szoros kapcsolatot ápolunk egymással.

Az egyik legemlékezetesebb az volt, amikor egy késsel fenyegetőzőt kellett elfognunk.🔪 A férfi látva, hogy mekkora erőt képviselünk, jobbnak látta letenni a fegyvert. Töltény testalkata, kiállása és vehemenciája miatt a bűnözők kétszer meggondolták, hogy miként cselekednek.

A járőrkutyában mellesleg érző szív lapul, igazi családtag és remekül kijön a gyerekekkel is. Pajkosságért sem kell a szomszédba mennie, különleges érzékszervének köszönhetően ugyanis rögvest észreveszi, ha nincs kulcsra zárva a ház bejárati ajtaja. Ekkor nem habozik, kinyitja azt, és óvatosan beoson 1-2 falatért.