DEMKI vásár

Mindszent hava Népművészeti Nagyvásár és Mesterségbemutató Debrecenben

Helyi hírek

2024. október 19-én rendezik meg Debrecenben, a DEMKI Tímárház – Népi Kézműves Alkotóházban (Nagy-Gál István utca 6.) a Mindszent hava Népművészeti Nagyvásár és Mesterségbemutatót.

A hagyományőrző rendezvény 13.00 és 18.00 óra között várja a látogatókat, ahol a népművészet iránt érdeklődők számos fazekas és más kézműves mester alkotásaival találkozhatnak és vásárolhatják meg azokat.

A program különlegessége, hogy 13 órakor a vásár megnyitója egyben A Debreceni Kerámia Fazekas Szimpózium záró kiállításának ünnepélyes megnyitója is lesz, ahol a szimpóziumon résztvevő mesterek legszebb alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők.

Programok a rendezvény ideje alatt:

  • Fazekas és szövő interaktív mesterségbemutatók
  • Gyermekek számára kézműves foglalkozások
  • Népi gasztronómiai ínyencségek: slambuc, zsíros kenyér, töksütés

A rendezvény jó hangulatáról a Gyönyörű Zsiga, a Népművészet Nagymestere gondoskodik, aki a Bakator Zenekarral lép fel. Közreműködnek még a Süveg Citerazenekar és a Csapókerti Pávakör tagjai, akik felelevenítik a népi dallamokat és hagyományokat.

A program kiváló lehetőség arra, hogy a családok és a népművészet kedvelői egyaránt feltöltődjenek és betekintést nyerjenek a magyar népművészet értékeibe.