Miklóssy Ferenc

Tisztújító Küldöttgyűlést tartott a Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Helyi hírek

Október 9-én tartotta a rendes, négyévente esedékes tisztújító küldöttgyűlését a Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a Kamara székházában. A küldöttek megerősítették elnöki tisztségében Miklóssy Ferencet, így a 2024–2028-ig terjedő ciklusban is ő vezeti a Kamarát. Az általános alelnöki tisztet Nagy Péter tölti be.

Megválasztották továbbá a vidéki alelnököt, az öt tagozati alelnököt, az elnökség tagjait, az Etikai és az Ellenőrző Bizottság tagjait, valamint az MKIK küldöttgyűlésébe delegált 8 országos küldöttet, akik a 2024–2028-ig terjedő ciklusban látják el feladatukat.

A tisztújító küldöttgyűlés a kamarai választási szervek elnökeinek beszámolójával vette kezdetét, akik elmondták, hogy a választási folyamat rendben, a Kamara Alapszabályában foglaltaknak megfelelően zajlott le.

Ezt követően került sor a Kamara tisztségviselőinek és testületi tagjainak megválasztására.

A küldöttek nyílt szavazással, egyhangú döntéssel:

  • Miklóssy Ferencet (a Keviép Kft. ügyvezető tulajdonosát) megerősítették elnöki tisztségében.

Az általános alelnök tisztségre megválasztották

  • Nagy Pétert (a SUBAN Kéziműszer Hungary Zrt. vezérigazgatóját).
  • Kathiné Juhász Ildikót (Vertex 92 Kft.). megerősítették a vidéki alelnök tisztségében.

Gazdasági szolgáltatói tagozati alelnökké választották

  • Czegle-Pinczés Enikőt (a Hungarospa Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő és Egészségturisztikai Zrt. vezérigazgatóját).

Ipari tagozati alelnökké választották

  • Győrfi Sándort (a TAMA Hungary Kft. ügyvezetőjét).

Kereskedelmi tagozati alelnöki tisztségében megerősítették

  • Máté Sándort (a MÁTÉ & NAGY Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. ügyvezetőjét).

Kézműipari alelnökké

  • Dobosné Hajdu Anikó egyéni vállalkozót választották.

Nagyvállalkozói tagozati alelnöki tisztségében megerősítették

  • Szabó Pétert (a Schaeffler Debrecen Kft. ügyvezetőjét).

Ezek után került sor az 5-5 tagú Ellenőrző és Etikai Bizottság tagjai, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésébe delegált 8 országos küldött megválasztására.

Ezt követően a küldöttek megválasztották az elnökség további 17 tagját. A Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlése és elnöksége nemzetközivé vált Johannes Trauth Úr, a BMW Manufacturing Hungary Kft. HR-alelnökének küldötté és elnökségi taggá való választásával.

A kamarai választási folyamat lezárultával Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke előadásában áttekintést adott az MKIK és a kamarai hálózat elmúlt 15 évének eredményeiről, a jövőbeni tervekről és stratégiai szükségszerűségekről.

Miklóssy Ferenc, a HBKIK elnöke beszédében visszatekintést nyújtott a Kamara szerepéről, s hangsúlyozta: büszkék lehetünk a közel 175 éves múltra visszatekintő Debreceni Kamarára, mely az elmúlt hosszú időszakban mindig élen járt a vállalkozások szolgálatában. Miklóssy Ferenc megköszönte az eddigi elnökség áldozatos munkáját, és gratulált az újonnan megválasztott tisztségviselői testületek tagjainak, eredményes munkát kívánva nekik a 2024-2028-as ciklus folyamán.

A HBKIK küldöttgyűlése egyhangúlag, tartózkodás és ellenszavazat nélkül Dr. Parragh Lászlót jelölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének, továbbá Miklóssy Ferencet, a HBKIK elnökét az MKIK általános alelnökének a következő választási ciklusra.

Fotók: HBKIK Kommunikáció