Debrecen vezetői

Papp László nem változtatott a győztes csapaton. Íme Debrecen régi-új vezetői

Helyi hírek

Hiszek abban, hogy a 2019-2024 között a Debrecenben lezajlott folyamatok lehetővé teszik azt, hogy 2024 és 2029 között egy nagyon jól átgondolt stratégia mentén történő folyamatos fejlődés, növekedés jellemezze a várost – mondta Papp László, Debrecen polgármestere az új önkormányzati ciklus vezetőit bemutató szerdai sajtótájékoztatón.

Papp László kiemelte a jövővel kapcsolatban, hogy azt a biztonságnak, a fejlődésnek és a jólétnek kell meghatároznia, ezek összefüggenek egymással, biztonságosan fejlődni és a fejlődés által jólétben élni – mondta.

A város első embere a következő öt esztendőre a legfőbb céljának azt nevezte meg, hogy az elmúlt évtized gazdasági eredményeit a mindennapok érzékelhető részévé tegyék. A debreceniek úgy érezzék, hogy a világ legjobb helyén élnek, nem vágynak máshová, mert itt vannak azok a lehetőségek, amelyek könnyebbé, jobbá teszik az életüket – részletezte.

Kifejtette: a város egyik legfontosabb karaktere, hogy erős gazdasága legyen, ennek az alapjait az elmúlt tíz évben letették és ennek a támogatása lesz az egyik fontos feladat a következő öt évben.

Újabb nagyvolumenű beruházásokat nem kell végrehajtani – mondta. Debrecen olyan gazdasági, ipari erősödésen ment keresztül, amely a város méreteit, infrastrukturális hátterét, adottságait tekintve hosszú-hosszú évekre elegendő biztonságot nyújt a jóléthez – tette hozzá. Kiemelt célként nevezte meg a következő öt évre a kis- és középvállalkozások támogatását, valamint a városépítést és a társadalmi kapcsolatok megerősítését.

A tervek után ismertette, kikkel szeretne együtt dolgozni a jövőben. “Ugyanazzal a városvezetői összetétellel, kollégákkal szeretném megkezdeni a következő öt esztendő városért végzett munkáját, mint akikkel az előző öt esztendőben dolgoztam együtt “- fogalmazott.

Ennek értelmében a város gazdasági ügyeiben Barcsa Lajos (Fidesz- KDNP), a gondoskodáspolitikában Széles Diána (Fidesz- KDNP), a környezetvédelemben Balázs Ákos (Fidesz- KDNP), a kulturális területen pedig Puskás István (Fidesz- KDNP) munkájára számít. A város Fidesz-KDNP frakciójának vezetésével a következő öt évre is Papp Viktort bízná meg Papp László.

A vezetőkről dönteni a csütörtöki alakuló közgyűlésen fognak, amelyet hosszú idő után újra a Régi Városházán tartanak, az épületet mintegy 2 év felújítási időszak után lehet újra birtokba venni.

A polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítése 2,7 milliárd forintos európai uniós forrásból valósult meg, míg az udvar és a reprezentatív terek 1,8 milliárd forintos saját forrásból újultak meg, ilyen nagy volumenű felújításon még nem esett át az épület – ismertette Papp László a vezetőket bemutató sajtótájékoztató előtt.

Fotó: Facebook/Papp László