Ferencz Viktor Fülöp

Tragikus balesetben elhunyt a fülöpi katolikus általános iskola 43 éves hitoktató tanára

Helyi hírek

Ferencz Viktor, a fülöpi Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola 43 éves hitoktató tanára, családapa október 3-án tragikus baleset következtében elhunyt – közölte a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye.

Ferencz Viktortól tanítványai és kollégái megrendülve búcsúztak a baleset napján az iskolában. Gyertyát gyújtottak, úgy ahogyan azt „Viktor bácsi” szokta: a gyertyát a földre tették, körbeülték, megfogták egymás kezét, együtt sírtak, imádkoztak, majd megosztották egymással Viktor bácsiról a legkedvesebb emlékeiket.

„Drága Viktor! Hála van a szívünkben, hogy részese voltál iskolánknak! A lényeddel neveltél! Becsületességből, hivatásszeretetből, tenni akarásból példát adtál nekünk! Valóban tettél azért, hogy jobb legyen körülötted a világ. Szeretett családodnak vigasztalódást kívánunk!” (Popovics Ferencné iskolaigazgató)

Palánki Ferenc megyéspüspök atya is imádkozott Ferencz Viktor hitoktató lelki üdvéért és családjáért a baleset napján, a Szent László Imaszövetség elsőcsütörtöki imaalkalmán bemutatott szentmisén, a debreceni Szent Család-templomban a jelen lévő papokkal: Németh István püspöki titkár, egyházmegyei hitoktatási referens atyával és Kálmán József plébánossal, valamint a hívekkel.

– Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye –