Balmazújvárosi Önkormányzat

Több mint 350 millió forintos fejlesztések kezdődnek Balmazújvárosban

Helyi hírek

Több mint 350 millió forintos fejlesztések kezdődnek Balmazújvárosban; a beruházások során kerékpárutat építenek, parkolókat alakítanak ki, és új közösségi teret is létrehoznak – tájékoztatta az önkormányzat pénteken az MTI-t.

A közleményben azt írták, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (Top plusz) keretében több mint 351 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból és hazai költségvetési forrásból valósulhat meg a beruházás.

A projekt kiemelt céljai között fogalmazták meg egyebek mellett az élhető települési környezet kialakítását, a közterületek környezettudatos, család- és klímabarát megújítását, a szabadidő hasznos eltöltési lehetőségeinek javítását, és a települési zöld infrastruktúra fejlesztését – jelezték.

A közlemény szerint a Zrínyi Miklós utcában új közösségi teret hoznak létre játszótérrel, KRESZ tanpályával, streetball pályával, kültéri kondiparkkal és okospaddal, valamint hat állásos gépjármű parkolóval.

A Semsey Andor utcában 35 parkolóhelyet alakítanak ki, a Veres Péter, Bólyai és Csegei utcákon pedig kerékpárutat építenek, illetve újítanak fel – írták.