Tasó Béla és Tasó László

Tasó Béla végkielégítése – friss fejlemény az utolsó testületi ülésen

Helyi hírek

“A mai napon Nyíradony Város Önkormányzatának képviselő-testülete megtartotta a 2019-2024-es önkormányzati ciklus utolsó ülését. A képviselő-testület ülésén kérésemre és javaslatomra nem szerepelt napirendként a polgármester végkielégítésével kapcsolatos döntés meghozatala, amely egy megtisztelő gesztus folytán került előterjesztésre, de saját kérésemre nem tárgyalt róla a testület, egyébként is ez a következő képviselő-testület hatáskörébe tartozó döntés” – írja Facebook-oldalán Tasó Béla, Nyíradony leváltott fideszes polgármestere.

Emlékezetes, az előző testületi ülésre egyetlen képviselő ment el, így Tasó Béla leköszönő polgármesternek – Tasó László fideszes országgyűlési képviselő unokaöccsének – nem sikerült megszavaztatni a saját maga számára javasolt, hat hónapnyi illetményének megfelelő végkielégítést.

Tasó László országgyűlési képviselő unokaöccse ismertette, a képviselő-testület az ülésén elfogadta a Nyíradony város költségvetésének módosításáról szóló rendelet-tervezetet, amelyet előzetesen minden egyes bizottság egyhangúlag támogatott.

Mint írta, az önkormányzat gazdálkodása stabil, a település működése biztosított, a költségvetésben foglaltak végrehajtása a várható saját bevételek és elbírálás alatt álló támogatások beérkezése esetén biztosítva van. Elfogadták a lakások bérletéről szóló rendelet módosítását az előterjesztésben foglaltak szerint, ami egy technikai jellegű döntés meghozatalát jelentette a Dózsa György utcán található szolgálati lakással kapcsolatosan.

Nem fogadták el a nyíradonyi gazdák érdekét szolgáló mezőőri járulék beszedésének felfüggesztéséről szóló rendelettervezetet, tekintve, hogy a képviselő-testületi üléstől szándékosan távol maradó képviselők hiányában nem volt meg a szükséges számú támogató szavazat.

“A képviselők napokban emlegetett “bojkottja” tehát oda vezetett, hogy az általam tett javaslat alapján az aszályos időszak miatt kárt szenvedett gazdálkodók számára ebben az évben felfüggeszteni kívánt mezőőri járulék fizetési kötelezettség megmaradt.”

A képviselő-testület elfogadta a város településrendezési tervének módosítását célzó előterjesztésben szereplő határozati javaslatot, és kijelölték  a közösségi célra átadott magánterületek tulajdonjogának megszerzése érdekében felajánlandó önkormányzati ingatlanokat.

A hamis állításokkal ellentétben a rendezési terv 2023. őszén elindított folyamatban lévő módosítása miatt nem kerülhettek bejegyzésre a Tudományos és Technológiai Park, valamint további gazdásági, közszolgálati szervezetek ellátását biztosító gázvezeték nyomvonala mellett az átengedett területek

– magyarázta Tasó Béla.

További részletek itt: