Bódi Judit és Göröghné Bocskai Éva

Hajdúböszörményben és Hajdúnánáson is igyekszik keresztbe tenni a leendő polgármesternek a leváltott városvezetés

Helyi hírek

Országos jelenség ma már, hogy a leváltott (még szebb szóval: bukott) településvezetők ahol csak lehet, megpróbálják megnehezíteni a helyükbe lépő, törvényesen megválasztott (!) utódaik dolgát. Még akkor is, ha ezt végső soron a lakosság szívja meg.

Hajdúböszörményben október 1-jétől a biciklijét eltoló fideszes Kiss Attila helyét Göröghné Bocskai Éva (Böszörményi Harmadik Oldal Egyesület) veszi át. A BHO 7 képviselőt delegál a testületbe, a Fidesz 6-ot, a Mi Hazánk és a Civilek a Lakóhelyért Egyesület pedig 1-1 városatyát.

Göröghné Bocskai Éva nemrég a Facebook-oldalán összegezte, meglátása szerint mit művel a leköszönő városvezetés Hajdúböszörményben. Azt írta, az utolsó képviselő-testületi ülésen 37 napirendi pontot tárgyalnak a képviselők.

“Sietnek, hogy mindenkinek eleget tegyenek, akik eddig támogatták őket. Ha jól számoltam, 10 előterjesztés is városrendezéssel, ingatlan értékesítéssel, építési szabályzat módosítással foglalkozik.”

A leendő polgármester szerint az sem számít nekik, hogy mi jó a városnak.

“A regnáló hatalomhoz közel álló intézményvezetők most kérnek létszámbővítést (álláshelyet), hiszen ezt majd nekünk kell kifizetni. A sok száz milliós óvoda-bölcsőde beruházásba nem fért bele a csapadékvíz elvezetés, ezért gyorsan javasolnak erre majd 5 millió forintot. Most tárgyalják a horgásztó bérleti díjának elengedését is (1.2 millió forint), pedig ezt tavasszal kérte az egyesület. Hirtelen fontossá vált a Bél Mátyás utca lakatlan oldalának gallyazása 18 millió forintért. És már nem csodálkozom semmin. Látom a célt. Minél nehezebb helyzetbe hozni a következő városvezetést”

– fogalmazott Göröghné, hozzátéve, állni fogják a sarat, bármilyen nehéz is lesz.

Hajdúnánáson is kiürítik a kasszát

Hasonló helyzetről számolt be Bódi Judit, Hajdúnánás megválasztott, hamarosan hivatalba lépő polgármestere is. Azt írta, a leköszönő városvezetés még utolsó erejével igyekszik belerúgni a megválasztott polgármesterbe és képviselőibe, mint fogalmazott,

“kiürítik a kasszát, és megpróbálják a következő városvezetést ellehetetleníteni.”

Bódi Judit szerint megdöbbentő, hogy a szeptember 26-i képviselő-testületi ülés napirendi pontjait között olyan elfogadhatatlan döntéseket kívánnak hozni, amelyek végrehajtását és súlyos következményeit a következő városvezetésre hárítanák át.

“Az előterjesztések számos ponton nem felelnek meg a törvényességi és gazdasági követelményeknek, továbbá nem szolgálják Hajdúnánás érdekeit. Ezekhez a törvénysértő döntésekhez semmilyen formában nem kívánok asszisztálni és október elsején a hivatalba lépésemmel pedig jogi eszközökkel fogok ezek ellen fellépni”

– írta a leendő polgármester.

Tiltakozásul képviselőtársaival nem vesznek részt ebben a “szégyenteljes színjátékban”. Bódi levelet írt a polgármesternek, hogy “álljon el ettől a város érdekeit sértő borzalomtól”.

Nem volt még elég? Nézd meg, mi történik Nyíradonyban a lakosságot megfenyegető Tasó-féle banda bukása után:

Annyira pofátlan összeget akart megszavaztatni magának Tasó László unokaöccse, hogy az már a fideszeseknek is sok volt