Junior Debrecen Városkártya Barcsa Lajos alpolgármester

Elindult a Junior Debrecen Városkártya regisztrációja

Helyi hírek

A Debrecenben működő köznevelési intézményekben óvodai, illetve tanulói jogviszonnyal rendelkező 6 és 14 év közötti korú gyermekek, tanulók a helyi közösségi közlekedési eszközöket a Junior Debrecen Városkártya, illetve a Junior Debrecen Városkártya regisztrációval rendelkező Debrecen Városkártya segítségével ingyenesen vehetik igénybe.

Az ingyenes helyi közösségi közlekedési bérletre jogosult gyerekek adatait az intézményi fenntartóktól a városkártyát üzemeltető Főnix Rendezvényszervező KN Kft. megkapta. Az adatok alapján 2024. szeptember 25-től elindult a regisztráció a Junior Debrecen Városkártyára.

A Junior Debrecen Városkártya az alábbi linken igényelhető:

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata kéri a jogosult gyerekek képviselőit, hogy minél hamarabb regisztráljanak.

Papp László személyesen vitte el a kisdiákoknak az első Junior Debrecen Városkártyákat

A regisztráció alapján elkészítendő kártyákhoz a DKV Zrt. hozzárendeli az ingyenes helyi közlekedési bérleteket a jogosultak számára, majd ezt követően a Főnix Rendezvényszervező Kft. eljuttatja a kártyákat az intézmények fenntartóihoz.

Az érintettek számára az ingyenes közösségi közlekedés szeptemberben személyi azonosításra alkalmas, fényképes igazolvány felmutatásával volt lehetséges – ezt a lehetőséget a DKV Zrt. októberre is kiterjeszti. Ha a Junior Debrecen Városkártya regisztrációjára október 20-ig kerül sor, abban az esetben a Junior Debrecen Városkártyával november 1-jétől vehető igénybe az ingyenes szolgáltatás. Ha a regisztráció netán ennél is később történik – például október 21-én vagy ezt követően –, akkor december 1-jétől vehető igénybe a kedvezmény a DKV Zrt. járatain a kártya felmutatásával.

Azoknak a gyerekeknek, akik nem új belépők, hanem az előző iskolai, óvodai évfolyamban már regisztráltak, nincs teendője, nem kell újra regisztrálniuk, ők a városkártyájukkal már szeptembertől utazhatnak a DKV Zrt. járatain.

A program indulása óta több mint 15 ezer db Junior Debrecen Városkártya regisztráció történt – közölte az önkormányzat.