Zöldségekből és gyümölcsökből készítenek kreatív alkotásokat egy debreceni idősotthon lakói

Helyi hírek

A Debrecen Megyei Jogú Város Városi Szociális Szolgálat 2024. szeptember 26-án 13:00 órai kezdettel rendezi meg – a nyilvánosság bevonásával – a Csapókerti Gondozó Szolgálat Süveg Utcai Idősek Klubjának „Zöldség – gyümölcs kreatív alkotások” című rendezvényét.

“Célunk, hogy betekintést engedjünk a klub tevékenységeibe, megismertessük a klubélet sokszínűségét, fontosnak tartjuk felhívni a lakosság figyelmét az egészséges időskor megéléséhez szükséges szórakoztató tevékenységek rendszeres végzésének szükségességére, és hogy bevonjuk az idősebb korosztály tagjait a tevékeny közösségformálásba” – írják a szervezők.

A Süveg Utcai Idősek Klubja tagjai a napi programok során szívesen kézműveskednek, szeretnek rajzolni, festeni, kötni, horgolni, hímezni, gyöngyöt fűzni. Fontosnak tartják a közös együttléteket, ahol beszélgetnek, énekelnek. A száraztésztakészítés is kedvelt időtöltés számukra, melyet közösen elkészítenek és elfogyasztanak. Szeretik a természetet, örömüket lelik az intézményi udvar és a kert szépítésében, gondozásában. Szívesen vesznek részt szalonnasütésen, szabadtéri programokon, kedvelik a zenés rendezvényeket, de a mozgás, a torna sem hiányzik a programokból.

A rendezvényt megnyitja: Szilágyi Edina önkormányzati képviselő

A vendégeket köszönti: Nagy Lajosné intézményvezető

Program:

Műsor ismertetése

A résztvevők zöldség-gyümölcs alkotásainak elkészítése

A klubtagok vers és ének előadása

A Nyíracsádi népdalkör előadása

Az elkészült alkotások bemutatása, megtekintése

Oklevelek kiosztása, uzsonna elfogyasztása

A rendezvény időpontja: 2024. 09. 26-án 1300 óra.

Helyszíne: Városi Szociális Szolgálat Süveg Utcai Idősek Klubja (Debrecen, Süveg utca 3.)

Jelentkezni 2024. 09. 25-ig lehet a 06-30/53-53-127-es telefonszámon lehet Szőke Jánosné szociális munkatársnál, a suveg3@dmjvvszsz.hu e-mail címen, vagy személyesen a helyszínen.