CATL virágkocsi Debrecen

Hulladék-nagykereskedő céget alapíthatott Debrecenben a CATL

Helyi hírek

Szeptember elején jegyezte be a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága a Brunp Recycling Technology Hungary Kft.-t, amelynek fő tevékenysége a hulladék-nagykereskedelem, de a tevékenységei között (sok egyéb mellett) a veszélyes hulladék kezelése, illetve ártalmatlanítása is szerepel – szúrta ki a 24.hu.

A budapesti belvárosba bejegyzett cég tulajdonosa a HK Brunp Resource Recycling Technology Co. Limited.

A cégiratokból annyi látszik, hogy ugyanaz az ügyvédi iroda nyújt székhelyszolgáltatást és látja el a kézbesítési megbízott szerepét a CATL akkumulátorgyártásra létrehozott debreceni cége, a Contemporary Amperex Technology Hungary Kft. és a hulladékbizniszre alapított Brunp Recycling Technology Hungary esetében.

“Aljas húzás”, ahogy a CATL rátelepszik a debreceni szeretetmárkákra – üzentek a Mikepércsi Anyák

A lap kereste a CATL-t az új cég bejegyzése kapcsán, hogy a korábbi kijelentésekkel ellentétben mégis saját érdekeltségi körén belül oldja-e meg a hulladékfeldolgozást, és ha igen, hol és mekkora kapacitású hulladékfeldolgozót terveznek.

Szilágyi Balázs, a CATL közügyekért felelős vezetője ugyanis egy áprilisi konferencián kérdésre válaszolva még azt mondta, hogy több tucatféle hulladék kezelésére kell majd szerződéseket kötniük, és saját beruházásként egyelőre nem terveznek hulladékfeldolgozást. Hozzátette, hogy a CATL-nek Kínában és Indonéziában van saját hulladékfeldolgozó vállalata, amely egyelőre keresi a lehetséges helyszínét Európában.

Azt is megkérdezték, mi az oka annak, hogy a debreceni Contemporary Amperex Technology Hungary Kft. nem adta le a 2023-as mérlegét a törvényben előírt, május végi határidőig. Egyelőre nem érkezett válasz.