Duplájára növeli termelési kapacitását egy német gyár Debrecenben

Helyi hírek

Nagyszabású gyártásbővítés elindításával ünnepli debreceni működésének 20. évfordulóját a korábban Manz nevet viselő Harro Höfliger Hungary Kft. A fenntarthatóságot szem előtt tartó beruházás révén több mint duplájára növeli a német hátterű gépgyártó vállalat dolgozói számát és termelési kapacitását – számolt be Debrecen önkormányzata.

A 2004 óta Debrecenben termelő gépgyártó ma már 20 millió euró körüli éves árbevételű cég. A több mint 220 embert foglalkoztató vállalat működésének 20. évfordulója duplán fordulópont: a Manz után a gyógyszeripari, orvostechnológiai gépeket gyártó német Harro Höfliger lett a tulajdonosa. A cég jelentős bővítésbe kezd a Határ úti ipari parkban. A meglévő 4500 négyzetméteres csarnok mellé egy 9 ezer négyzetméteres területű üzemet épít, amelynek egyedülálló módon mindkét szintjén folyik majd termelés.

Juhász Csaba, a Harro Höfliger Hungary Kft. ügyvezetője a jelképes alapkőletételen elmondta, azt tűzték ki célul, hogy 2035-ig teljesen szén-dioxid-mentes lesz a gyár működése.

A Harro Höfliger új üzemcsarnoka a tervek szerint egy év múlva készül el, a beruházás révén pedig több mint duplájára nő majd a cég termeléskapacitása.