Leváltották a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. vezetőjét

Helyi hírek

Hiába nőtt a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. részére nyújtott önkormányzati működési támogatás 2019 óta 630 millió forintról 1,011 milliárd forintra, a társaság saját bevételeinek növekedése nem kimutatható mértékű.

Érzékeny veszteséget szenvedett a társaság a konferenciaszervezés üzletágban is, jelentősen veszített piaci részesedéséből – hangzott el a csütörtöki városi közgyűlésen.

A társaság feladatellátásának strukturális átalakítása jelenleg nem indokolt, azonban nélkülözhetetlen, hogy a működési támogatás hatékonyabban kerüljön felhasználásra, és a város kulturális szereplőivel elmélyültebb együttműködés alakuljon ki.

Kiemelkedően fontos, hogy a társaságban innovatívabb, a lokális igényekre jobban fókuszáló, a kulturális és a turisztikai vérkeringésbe való bekapcsolódást erőteljesebben lehetővé tévő új szemléletű ügyvezetői filozófia jusson érvényre, ezért az új önkormányzati ciklus megkezdésével egyidejűleg szükségesnek

az előterjesztő szükségesnek tartotta Mészáros Réka ügyvezetői tisztségéből való visszahívását, egyidejűleg a határozott idejű munkaviszonya azonnali hatályú – indokolás nélküli – felmondással való megszüntetését.

Egyúttal az előterjesztő javasolta megválasztani a társaság új ügyvezetőjének Dobos Zitát. A közgyűlés az előterjesztést elfogadta.