DKV kiállítás a Fórum Debrecenben

Különleges kiállítás nyílt a DKV 140. születésnapja alkalmából – fotó, videó

Helyi hírek

A DKV Zrt. idén ünnepli fennállásának 140. évfordulóját. Ennek alkalmából, egy  különleges kiállítást szervez a FÓRUM Debrecennel és a Hajdú-Bihar Vármegyei  Rendőr-főkapitánysággal közösen. Az esemény fő üzenete: „DKV140 – a biztonságos  közlekedés, ami összeköt bennünket!” A bevásárlóközpont -1. szintjén, a tárlat  mellett, a rendőrség által szervezett előadások és játékok is lesznek, melyekkel a  közlekedésbiztonság fontosságát szeretné hangsúlyozni a két szervezet.  

A tárlaton, a DKV Történeti Emlékszobájának relikviái tekinthetők meg, amely végigvezeti a  látogatókat a közlekedési vállalat múltján és jelenén. 

Az érdeklődők korhű ruhákat, értékszelvényeket, indítóhelyi berendezéseket, különleges  terepasztalokat, modelleket és egy eredeti „Bengáli” orr szimulátort is megtekinthetnek a  kiállításon. Munkanapokon, délelőtt 9:00 és 12:00 óra között, részt vehetnek Gara Kálmán, a  Közlekedéstörténeti Emlékszoba gyűjteménykezelőjének történeti előadásain is.  Az előadásokra, iskolai csoportok jelentkezését is várjuk. 

A „Biztonság Hete” programsorozat keretében a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság  interaktív közlekedésbiztonsági bemutatókkal, balesetmegelőzési előadásokkal várja a  kiállításra látogatókat 13:00 és 14:30 óra között. 

A kiállítás 2024. szeptember 13., péntek és szeptember 28., szombat között látogatható a  FÓRUM Debrecen bevásárlóközpont nyitvatartási idejében.  

Az ünnepi eseménysorozatnak még nincs vége, hiszen a DKV Zrt. egy különleges nyílt napot  szervez a közösségi közlekedés iránt érdeklődők számára. Az ingyenesen látogatható  eseményre a debreceni Salétrom utca 3. szám alatti telephelyen kerül sor, 09:00 és 17:00 óra  között. 

A rendezvény programjai között szerepel egy látványos villamosparádé, ahol a DKV Zrt. összes  villamostípusával találkozhatnak az érdeklődők. Emellett kiállítanak különféle veterán  járműveket, oldtimer autókat és motorokat, amelyek garantáltan nosztalgikus hangulatot  teremtenek. 

A látogatók, előregisztrációt követően, vezetett túrákon vehetnek részt a telephelyen, és akár  exkluzív nosztalgia különjáratokon is utazhatnak a város központjába. A rendezvény további  programjait kiállítók, színpadi fellépők, gyermekjátékok, rendőrségi és katasztrófavédelmi  bemutatók, emlékjegy árusítás és street foodos standok teszik még színesebbé. Ráadásul,  szeptember 29-én egész nap ingyenes lesz az utazás a DKV Zrt. járatain.  

A teljes programkínálat hamarosan elérhető lesz a társaság honlapján és Facebook-oldalán.

Fotó, videó: Faragó László