Papp László debreceni közgyűlés

Lemondott a Debreceni Képző Központ és a Debreceni Városüzemeltető Kft. ügyvezetője, Papp László kijelölte az utódokat

Helyi hírek

Az augusztus 29-ei debreceni közgyűlés előterjesztései között szerepel egy Papp László nevével ellátott beadvány, amelyben Debrecen polgármestere tudatja, Hajnal János augusztus 31-ei hatállyal lemondott a Debreceni Képző Központ Oktatási Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságban (DKK Kft.) és a Debreceni Városüzemeltető Korlátolt Felelősségű Társaságban (DVÜ Kft.) ellátott ügyvezetői tisztségeiről.

Hajnal lemondásaival egyidejűleg kezdeményezte megbízási jogviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését.

Papp László előterjesztésében azt javasolja, hogy a közgyűlés a DKK Kft. új ügyvezetőjének 2024. szeptember 1. napjától határozatlan időre Harsányi Dezső Tibort válassza meg azzal, hogy tevékenységét a jelenleg fennálló munkaszerződésének módosítása mellett munkaviszony keretében lássa el, alapbére pedig havi bruttó 1 millió 210 ezer forint lesz.

A polgármester szerint Harsányi Dezső Tibor azért alkalmas a pozícióra, mert 15 éves vezetői tapasztalattal rendelkezik. Mint írja, Harsányi jelenleg szolgáltatási igazgató, és ügyvezető helyettes a DKK Kft.-ben, valamint a Debreceni Városüzemeltető Kft.- nél, ahol közvetlenül és közvetetten 62 fő tartozik az irányítása alá. Munkaköri feladatai közé tartozik szolgáltatási igazgatóként a társaság feladatainak szervezése, az ehhez kapcsolódó tárgyi eszköz és személyi feltételek biztosítása, a feladatokhoz kapcsolódó adatszolgáltatási kötelezettségek ellátása. Vezeti és koordinálja az irányítása alá tartozó munkavállalók munkáját. Részt vesz a társaság beruházási terveinek előkészítésében, a pénzforgalmi rend és a pénzügyi stabilitás kialakításában és működtetésében, a társaság gazdasági, adatszolgáltatási, információs rendszerének zavartalan működtetésében, a folyamatba épített ellenőrzést is magában foglaló bizonylati és ügyviteli rend kialakításában. Ellenőrzi a társaság működésére vonatkozó szabályok betartását, és a feladatellátáshoz szükséges eszközök műszaki állapotát, a kivitelezői és szállítói ajánlatokat, a hatályban lévő belső pénzügyi szabályok szerint jóváhagyja az anyag – és eszközbeszerzéseket. Felelős a hatáskörébe tartozó, jóváhagyott szerződésekben, megrendelésekben rögzített kötelezettségek teljesítésének folyamatos ellenőrzéséért és a teljesítés igazolásáért.

Debrecen polgármestere a DVÜ Kft. élére Nyiri Lászlót szeretné megszavaztatni a váris közgyűléssel, szintén havi bruttó 1 millió 210 ezer forintos fizetéssel.

Nyiri László mérnök közgazdász, adótanácsadó és okleveles könyvvizsgálói képesítéssel rendelkező szakember. Pénzügyi, gazdasági tapasztalatait az egyetem elvégzése után 12 éves adóhatósági munkával alapozta meg, ahol tevékenységét végül a Kiemelt Adóalanyok Ellenőrzési Osztályának vezetőjeként fejezte be. A 2000-es évek elejétől önkormányzati vállalkozói vagyonhasznosítási feladattal foglalkozik. 8 évig látta el a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. elnök igazgatói feladatait, majd 4 évig a Cívis Ház Zrt. vezérigazgatója volt. Ezt követően többek között a MIVÍZ Miskolci Vízmű Kft.-nél, a MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft.-nél és a Miskolci Geotermia Zrt.-nél tevékenykedett vezető tisztségviselőként. Ezen tevékenységein túl a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének alelnöki, és a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Közszolgáltatói Osztály elnöki feladatait is ellátta.

Hajnal János a Debreceni Intézményműködtető Központ éléről is távozik, itt pályáztatás után dől el, hogy ki lesz az utódja.