Zsuzsi erdei vasút

Csillagvonat – Különleges éjszakai programot szervez a Zsuzsi Erdei Vasút

Helyi hírek

Szeretettel meghívunk mindenkit egy különleges éjszakai eseményre, amely során az éjszaka ragadozóit, a bagolyféléket és a csillagokat ünnepeljük augusztus 24-én, szombaton. A nyárzáró erdei esemény különlegessége, hogy fenntartható közlekedési eszközzel, a 142 éves Zsuzsi Erdei Vasúttal érkezünk a helyszínre – írják a szervezők.

Programok:

19.00 – Zsuzsi Erdei Vasút indulása
20.00 – Gyülekező és köszöntő A Hármashegy pihenőhelyén találkozunk, ahol rövid köszöntő után elkezdjük az éjszakai kalandunkat.
20.10 – Éjszakai Természetjáró Túra Szakavatott túravezetőnk segítségével felfedezzük az erdő éjszakai életét. Megismerhetjük az éjszaka titkait, hangjait, és hangtalanul repülő madarait.
21.00 – Bagolylesen! Éjszakai természetkalandként a Hortobágyi Madárpark és Madárkórház Alapítvány jóvoltából felgyógyult macskabaglyok elengedésére is lesz lehetőség.
21.30 – Csillagles A túra végén egy különleges csillaglesre invitálunk mindenkit. A fényszennyezés mentes erdő közepéről megfigyelhetjük az éjszakai égboltot, a csillagképeket és a bolygókat. Kedvünkre kalandozhatunk az univerzumban. Szabadon ki lehet feküdni és figyelni a csendes és csillagos égboltot! Kása János csillagász pedig bemutató tart majd az érdeklődőknek
21.30 – Lámpával a múzeumban Kisebbeknek a kiállított foglalkoztató teremben lehetőség nyílik felfedezni zseblámpával az elrejtett éjszakai lényeket. Kajla pecsét és Kajla karika gyűjthető
22.30 – Zsuzsi Erdei Vasút visszaindulása

Fontos tudnivalók:

A túra hossza kb. 3 km, ezért javasolt kényelmes túracipőt és réteges, zárt öltözetet viselni, hogy alkalmazkodni tudjunk az éjszakai hőmérséklethez!
Hozzatok magatokkal elemlámpát vagy fejlámpát, elegendő ivóvizet, és ha szükséges, szúnyogriasztót.