forint, pénz, fizetés, infláció, gazdaság

Ennyi az átlagkereset Debrecenben

Helyi hírek

Egy újabb lista készült az átlagkeresetekről, amit ezúttal nem a KSH készített el, hanem egy szerb vállalat. A listára felkerült Debrecen is.

Kelet-Európa nagyvárosait nézve az első 25 helyezett között Budapest a 19., Debrecen pedig a 22. helyen szerepel az átlagos havi nettó bér nagyságát illetően a Numbeo portál által közölt adatok szerint – írja a HRPortal.

A lista első helyén Lengyelország fővárosa, Varsó, második helyén a szintén lengyel nagyváros, Krakkó áll, a harmadik helyet a cseh főváros, Prága bitorolja. Az első tíz helyen csak további lengyel és cseh városok szerepelnek, a 11. Pozsony, Szlovákia fővárosa, 15. helyen tűnik fel Szófia, Bulgária fővárosa. Az első 25-be azért befért két magyar város is: Budapest a 19., Debrecen pedig a 22.

A sorrend nagyon beszédes, különösen, ha az euróban feltüntetett átlagkereset átváltjuk forintra. Ez alapján amíg a lengyel fővárosban szerdai árfolyamon 723 960 forint a NETTÓ átlagkereset, Budapesten 427 920 forint, Debrecenben pedig 336 588 forint.

fizetés Kelet-Európában