Ritmikus gimnasztika oktatás Debrecenben

Debrecen egy hétig a ritmikus gimnasztika fővárosa volt

Helyi hírek

Egyhetes, közös edzőtábort tartottak augusztus első felében a Debreceni Sportiskola gyermek korosztályú ritmikus gimnasztikázói és a budapesti MÚZSA RG Sportegyesület junior versenyzői a debreceni Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola Gyakorló Általános Iskolájában.

Az edzőtáborban a szakemberekből álló tanári gárda  – Gyulai Éva, a cívisvárosból elszármazott Európa-bajnoki bronzérmes RG-tornász, nemzetközi pontozóbíró, Dr. Papp-Lada Beáta volt RG-versenyző, Várkonyi Dea volt válogatott RG-versenyző,  Vida Virág RG edző – szakmai irányítása mellett tanulták tovább a szerkezelés (kötél, labda, karika, buzogány, szalag) technikáját, emellett pedig részt vettek balett, nyújtás, akrobatika és erősítés tréningben, illetve Dalmi-Dienes Kinga jógaoktató vezetésével jógafoglalkozásokon is. A szervezők a sportoló gyermekek lelki egészségét is szem előtt tartották Fejes Enikő a DSI sportpszichológusa segítségével.

Az egy hetes programban a szakmai edzéseken kívül, számos szabadidős programra is jutott idő. A kézműves foglalkozások, a közös fagylaltozás és játszóterezés mellett a fiatal tornászok együtt szurkoltak a DSI-ben a kivetítő előtt többek közt az olimpián szőnyegre lépő magyar tornásznak, Pigniczky Fanninak is.

Dr. Papp-Lada Beáta a DSI Debrecen RG szakosztályvezetője a tábor tapasztalati összegezve elmondta, hogy  “ nagy álom vált valóra, hogy Debrecen egy hétre ismételten az RG edzőtábor otthonává is vált, hatalmas fejlődési lehetőséget biztosítva a kis RG-seknek a kiváló szakmai gárdával a kiemelkedően jó infrastrukturális környezetben. A tábor egyediségét az a tapasztalatcsere is adta, hogy Muszil Zsuzsa egykori RG olimpikon vezetésével a Múzsa RG-sekkel közösen edzhettek, bemutatózhattak, és nem utolsósorban játszhattak a DSI Rg-sek. Meggyőződésem, hogy ennek a szakosztálynak az erejét nemcsak a gyerekek és családjaik RG szeretete adja, hanem hogy együtt óriási hittel indultunk ennek az útnak, és elsődleges célja a DSI-nek, hogy Debrecenben is megszeressék és megismerjék a kislányok ezt csodálatos olimpiai sportágat.”

A DSI RG Szakosztálya szeptembertől újra várja a tornázni vágyó kislányokat. Jelentkezni folyamatosan lehet az utánpótlás csapatba a papp.lada.beata@dsidebrecen.hu címen.

Kapcsolódó:

Kiemelkedően teljesítettek a debreceni Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola diákjai ritmikus gimnasztikában