Night Ride Debrecen 2024

Hupikék törpikék, velocipéd, diszkólámpa kidíszített kétkerekűek: ez volt a 2024-es Night Ride

Helyi hírek

A karneváli hét egyik leglátványosabb programjává nőtte ki magát a Night Ride, amit ebben az évben már hatodik alkalommal rendeztek meg, és ezúttal is több mint ezer résztvevője volt. Ez a látványos kerékpáros felvonulás attól egyedi, hogy a drótszamarak fényes égőkkel és virágokkal díszítve vonulnak át a városon. 

A résztvevők között akadtak szép számmal nem mindennapi kerékpárok is, így a debreceni Kerékpár múzeum megálmodója, Katona Attila például egy velocipéddel képviseltette magát az eseményen, de volt olyan is, aki nem bízta a véletlenre a fényforrásokat. Ugyanis kereken négy darab diszkólámpát szerelt fel a kerékpárjára, amit aggregátorral működtetett. Az elektromos kerékpárok közül pedig egyértelműen kiemelkedett az a duó, ahol az utánfutó hátsó ülésénél egy lemezlovas keverte a zenét, így biztosítva a jó hangulatot.

A felvonulás kezdete előtt a világbajnok kerékpáros, Kempf Zozo és csapata látványos BMX-bemutatóval szórakoztatta a nagyérdeműt, többek között egy kéz nélküli előreszaltót is láthattunk. Ezt követően Heinz Gábor Biga koncertezett, és miután kellően besötétedett, valamint a postások is megérkeztek a helyszínre, a II. János Pál pápa térről rendőri felvezetés mellett indították útjára a menetet. Az útvonal ezúttal a Simonyi út, a Péterfia, Hunyadi, Rákóczi, Burgundia, Szent Anna, Miklós utca és Antall József utca után a Hatvan és Bethlen utcákon át az Egyetem sugárút és a Nagyerdei körút érintésével a Ködszínházig tartott. A Night Ride legfontosabb üzenete az éjszakai tekerésnek közösségépítésen túl az, hogy felhívja az emberek figyelmét a zöld közlekedés fontosságára. 

– Faragó László –