Elbontották a sajtófotó kiállítást Debrecenben

Tüntetés lesz Debrecenben az elbontott sajtófotó-kiállítás miatt

Helyi hírek

Egyelőre érdemi magyarázat nélkül, a megnyitó után mindössze 3-4 nappal sikerült elbontani Debrecen belvárosában a 2024-es sajtófotó-kiállítást.

Bánkuti András, a szervező felháborodott közleményben tudatta a hírt követőivel, de a dolog itt nem áll meg, hétfőre ugyanis demonstráció szerveződik az ügy kapcsán.

A tüntetést Dombi Mihály, a Szikra Mozgalom debreceni tagja szervezi. Mint az esemény leírásában olvasható, a demonstráció célja, hogy kiderítsék, hová tűnt a Magyar Sajtófotó Kiállítást Debrecenből, valamint ki és miért döntött így.

“A 42 éve évente megrendezett kiállítás történetében, még a rendszerváltás előtt sem fordult elő, hogy idő előtt, indokolás nélkül bezárják. Egészen mostanáig”
A kurátor és a helyi újságírók mindeddig semmilyen magyarázatot nem kaptak a váratlan bezárásra, hiába keresték Papp László polgármestert és az önkormányzatot. Ez elfogadhatatlan. Nem várunk tovább! Valódi válaszokat akarunk!
– olvasható az esemény Facebook-oldalán.
A tüntetés augusztus 19-én, hétfőn 18 órakor kezdődik az elbontott kiállítás helyén (Csapó utca 4. szám, a Virágpiacnál).