Beteg gyerekeknek vittek adományt a Debreceni Járásbíróság dolgozói

Helyi hírek

Diavetítő, mesés- és foglalkoztatókönyvek, kifestők, színes ceruzák, kreatív foglalkoztató, gyöngyfűző játékok és sok minden más gyűlt össze annak a jótékonysági akciónak a keretében, amelyet a Debreceni Járásbíróság dolgozói indítottak a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány útján a Debreceni Klinika Gyermekonkológiai Osztályának.

A Debreceni Törvényszék közleménye szerint a bírósági dolgozók legfőbb célja az adománnyal az volt, hogy az osztályon fekvő gyerekek mindennapjaiba örömöt vigyenek és egy kis mosolyt csaljanak az arcukra. A játékok, ha csak egy kis időre is, elfeledtethetik a nehéz időszakot és talán megkönnyíthetik a gyermekek és szüleik számára a kórházi tartózkodás időszakát.

A bírósági dolgozók jótékonysági akciójának híre hamar elterjedt a járásbíróságon, amelyhez sokan csatlakoztak, az épületben kijelölt irodában pedig egy idő után elkezdtek gyűlni a játékok. Az adományt a Debreceni Járásbírósági dolgozók nevében 2024 augusztus 7-én Macsinka-Köteles Anita adta át Bobkó Stella főnővérnek és Ácsné Engi Mónika kórházpedagógusnak, akik a gyerekek nevében megköszönték a csomagokat.