Debreceni gyermekklinika deoec

A szülők vitték a ventilátorokat a Debreceni Gyermekklinika kórtermébe, a Bethesda a közösségi médiában indított gyűjtést

Helyi hírek

A Debreceni Gyermekklinika infektológiai osztályán elromlott a klímaberendezés, a kórház pedig még egy ventilátort sem tudott biztosítani a bent fekvő beteg és szüleik részére – számolt be az RTL Híradó.

Az esetről több szülő is beszámolt, egyikük videót is készített a helyszínen a leszakadt sötételő függönyről. A csatorna megtudta, a debreceni intézménybe a szülők vittek be ventilátorokat, de így 32 fok volt a kórteremben.

Miskolcon a daganatos betegek sugárkezelését is szüneteltetni kell a meghibásodott klímaberendezés miatt, itt száznegyvenen hétfőtől hiába várják a kezelést. A kórház szerint kedden indulhat újra a sugárterápia.

Országszerte bajok vannak

Számos kórházból érkeztek még hasonló hírek, dr. Kunetz Zsombor egészségügyi elemző Facebook-oldalán sorra közli ezeket:

  • klímaválság az Uzsoki Kórházban,
  • leállt a Veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház érsebészeti ellátása,
  • a Bethesda Gyermekkórházban szintén elromlott a klíma, a kórház a közösségi médián keresztül próbál 10 (tíz!) millió forintot összekalapozni: