Dimitri Vegas és Like Mike a Campus Fesztiválon

DJ-t a Nagyszínpadra! Dimitri Vegas és Like Mike lesz a 2024-es Campus Fesztivál legnagyobb durranása?

Helyi hírek Party Zone

Dimitri Vegas és Like Mike. Hogy kik? Ez volt az első kérdés, ami eszembe jutott a nevük hallatán. Gyorsan elnézést is kérek minden rajongótól, azóta pótoltam a hiányosságomat, és most már tudom, kikről van szó. 

Úgy tűnik, a Campus idén is folytatja a néhány éve megkezdett “DJ-t a Nagyszínpadra!” hagyományt. Dimitri Vegas és Like Mike ugyanis egy belga-görög lemezlozvas testvérpár, a koncertlistájuk szerint két belgiumi fellépés között ugranak el hozzánk Debrecenbe. 

Az elektronikus zene szerelmeseinek nem kell bemutatni a srácokat, de jöjjön egy kis kedvcsináló azok számára is, akiknek egyelőre nem sokat mond Dimitri Vegas & Like Mike név. Őket láthatjuk péntek este a Nagyszínpadon.

A legnagyobb sztárokkal dolgoznak együtt

A duó 2015-ben vált igazán ismertté, amikor elnyerték a brit DJ Magazin top 100-as listájának első helyét, és azóta is megállíthatatlanok. Ezt bizonyítja, hogy 2019-ben ismét ők lettek a cseresznye a habos-krémes DJ-süti tetején, és azóta is folyamatosan ott vannak a Top 5-ben.

Eddigi pályafutásuk során több arany-és platinalemezt is magukénak tudhatnak, és olyan nevekkel dolgoztak már együtt, mint David Guetta, Daddy Yankee, Natti Natasha, Gucci Mane, Snoop Dogg, Martin Garrix, Diplo, Swedish House Mafia, Steve Aoki, Armin Van Buuren, Afrojack, Ne-Yo, Wiz Khalifa vagy maga Hans Zimmer. Utóbbival, a Disney Records meghívására (Wow!) a Karib-tenger kalózai sorozat ötödik részének – Dead Men Tell No Tales – zenei interpretációján . (Ezúton üzennénk Johnny-nak, hogy várjuk vissza!)  

Továbi érdekesség a videójáték-rajongóknak, hogy a nevükhöz köthető a Mortal Kombat 11  egyik epizódjának zenéje is, illetve Dimitri Sub Zero karaktereként meg is jelenik a játékban. 

Egyetlen szám is elég volt a világsikerhez – Gayle a Campuson is megmutatja

Hazájukban első listavezető kislemezük, az Ummet Ozcan holland DJ-vel közösen jegyzett “The Hum2015-ben jelent meg, és egészen a platinalemezig menetelt. A videóklipet több mint 150 millióan nézték meg. Mondjuk, nem csoda, hiszen el is sütnek benne minden tipikus, érdeklődést kiváltó klisét. Csinos lányok, buli, medence, nyár, egy hajnali naplementébe elsétáló elefánt. Ezeket még Charlie Sheen és Jean-Claude Van Damme sem tudta kihagyni, át is repültek gyorsan Hollywoodból, hogy részt vegyenek a buliban. Mindenki eldöntheti, vajon mi vonzott be ennyi megtekintőt. Valószínűleg az elefánt. 

A srácok ezután sem üldögéltek a babérjaikon. A következő szerzeményeik is sorra nagyot robbantak, bebetonozva őket a belga kislemezlista élére. Először a Ne-Yo-val közös coprodukciójuk, a “Higher Place vezette azt tíz héten át, majd jött a Diplóval közös “Hey Babyés az Era Istrefi közreműködésével készített “Selfish.

2017-ben jelent meg a David Guettával és Kiiarával együtt felvett “Complicated, ami 165 millió Spotify-letöltéssel és 90 millió Youtube /-megtekintéssel az egyik legnagyobb slágerük lett.

Az öt évvel ezelőtti “Instagram” is nagyot ment (jelenleg 75 millió megtekintésnél jár, csak a Youtube-on és több mint  280 millió letöltésnél a Spotifyon). Nem meglepő ez olyan nevek mellett, mint David Guetta, Afro Bros, Daddy Yankee és Natti Natasha. 

De a Kimberly Loaza és Azteck coprodukcióban készített Do it! is hasonló számokkal büszkélkedhet. 

 

Komoly sztárallűrökkel érkezik a Campus Fesztiválra a Rühös Foxi

 

Lazításként jöjjön még néhány számadat

Dimitri Vegas & Like Mike online követői száma meghaladja a 30 milliót, de mi sem bizonyítja jobban a népszerűségüket, hogy képesek élőben is tömegeket megmozgatni.  Az antwerpeni Sportpaleisbe 500,000 rajongót csábítottak be! Ez azért nem semmi.  

Megnyugtatásul mondom, hogy a Campus helyszínének befogadóképessége ennél jóval szerényebb, úgyhogy ennyien biztosan nem leszünk, még akkor sem, ha mindenki a Nagyszínpad előtt akar tombolni péntek este. 

Világszerte teltházas stadionok és arénák fogadják a DJ párost. A srácok egyébként olyan fesztiválok rendszeres fellépői, mint EDC Las Vegas, EXIT festival, Parookaville, UNTOLD, Sensation and Creamfields, de helyet kaptak a UEFA Bajnokok Ligája döntőjének színpadán is Madridban. Magyarországra sem először jönnek, korábban a Balaton Soundon perzselték fel a terepet. 

A zenéjük mellett sikerük kulcsa nagy valószínűséggel az a látványos show, amivel a műsoraikat kísérik. Lenyűgöző fények, tűz és a közönség aktív bevonása, a folyamatos interakció, mind-mind izgalmasabbá teszi az egyébként nem túl dinamikus színpadképet, amit két DJ fellépése jelenthet. De nincs is ezzel semmi baj, hiszen ez a szakma velejárója, nem színházi előadásra megyünk.  Reméljük, mi is ezt a színvonalat kapjuk, és hasonlóan energikus és mozgalmas vizuális és zenei élményben lesz részünk! 

Dimitri egyébként a színészettel is kacérkodik, a H4z4rd című filmben például főszerepet játszik.

Egyéb érdekesség még róla, hogy nagy képregényrajongó, nős (bocs, lányok, ha eddig nem tudtátok!) és Pókember a kedvence. 

Like Mike ugyanezen a néven ad ki szólóanyagokat is, valamint Melodic Techno műfajban készít kislemezeket a Tomorrowland Music-kal együttműködésben. A project keretein belül készített első közös album idén jelenik meg. 

A Dimitri Vegas & Like Mike duót július 26-án 22 órától láthatjuk a Campus Fesztivál Nagyszínpadán, addig mindenkinek van még egy kis ideje karra edzeni. Hadd szóljon a “Putyjorhendzapp”!

– Bíró Gabriella –