Hőség: nincs minden járaton légkondi, de fontos könnyítést vezetett be ideiglenesen a DKV

Helyi hírek

A hőségriadó miatt a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. a buszjáratain átmenetileg szünetelteti az elsőajtós felszállást, amivel gyorsítja a társaság az utascserét, így rövidebb ideig vannak nyitva az ajtók – közölte a vállalat.

Emlékeztettek, a DKV Zrt. flottaváltásának köszönhetően egyre több járaton van klímaberendezés. A társaság munkatársai folyamatosan figyelik az időjárási adatokat, hogy azonnal reagálhassanak a hőmérséklet-változásra.

26 Celsius fokos átlaghőmérséklet felett egységesen bekapcsolják a járművek klímáját. Jelenleg is mindennap üzemelnek. A trolibuszokon és a régi villamosokon erre nincs lehetőség, ugyanis ezeken nincs légkondicionáló rendszer az utastérben. A flottacsere-programnak köszönhetően azonban egyre több járaton van mód a hűtésre.

A forgalomirányító helyek és a járművezetői pihenők klimatizáltak, ezen felül pedig minden járművezető és jegyellenőr megfelelő mennyiségű vizet kap a járművön történő munkavégzéshez is.

A járművezetők fokozottan figyelnek az utasokra is, rosszullétek esetén azonnal mentőt hívnak. Az utaslemaradások elkerülése érdekében a sok esetben a megállók környezetében, az árnyékban várakozó utasokra is figyelnek

– olvasható a DKV közleményében.