Szeged, Somogyi Könyvtár, 40 év, könyv, kultura

Több mint 50 év Szegeden címmel nyílik kiállítás Dusha Béla munkáiból a Somogyiban

Helyi hírek

Dusha Béla több évtizede él és dolgozik Szegeden. Csodálatos fotóit megcsodálhatta már a közönség könyvekben, képeslapon, kiállításokon. A Szegedi fények című kiadvány negyedik alkalommal átdolgozott kiadásban jelent meg, bemutatva Szeged városának szépségeit és jelenét.

A kiállításban, amely 2024. 07. 16. 16.30-kor nyílik meg a Somogyi-könyvtár, 1. emeleti közösségi térben, kiemelt szerepet kap a városkép, a Szegedi Szabadtéri Játékok, a Szegedi Nemzeti Színház, a Szegedi Kortárs Balett és a város alkotóművészei is.

„Fotókiállításaim, felvételeim megismételhetetlen pillanatokat, hangulatokat őriznek.” – Dusha Béla

Dusha Béla 1971-ben fényképész szakvizsgát tett Budapesten, ezt követően a Szegedi Biológiai Kutatóközpont fotográfusa lett. A Műegyetem mérnök-továbbképző tanfolyamán tanult tudományos filmrendezést 1973–1974 között. 1992-től szabadúszó fényképész, 2008-tól az MFSZ tagja. Alapvetően Szeged kulturális életének megörökítője. Több mint 15 évig fotózta a Szegedi Kortárs Balett produkcióit. Több könyve jelent meg Szegedről magyar, angol és német nyelven, számos egyéni és csoportos tárlaton mutatta be munkáit. 2016-ban Gregor József-díjjal tüntették ki.

A kiállítást megnyitja: Herczeg Tamás művészeti menedzser.

Közreműködik: Dusha-Kiss Luca – cselló.

A tárlat egészen 2024. augusztus 31-ig megtekinthető a Somogyi-könyvtár 1. emeleti közösségi terében.

(Somogyi-könyvtár közleménye)

Fotó: Frank Yvette