Szeged, négysávos, 5-ös főút, autóút, szélesítés, forgalom

Burkolatfelújításba kezdtek a Röszkei pihenőhelyen az M5-ös autópálya Budapest felé vezető

Helyi hírek

Az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán a 173-as kilométerszelvényben található Röszkei pihenőhelyen 2024. július 10-től várhatóan 2024. augusztus 1-ig burkolatfelújítási munkálatokat végeznek. A munkálatok ideje alatt a pihenőhely és az üzemanyag töltő állomás – az ütemezett munkavégzésnek megfelelően – korlátozottan megközelíthető. Az AKA Zrt. a munkálatok okozta forgalomkorlátozások miatt a közlekedők szíves türelmét kéri.

A munkálatok első ütemében – 2024. július 10. és július 18. között – az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán az 173-as kilométerszelvényben található Röszkei pihenőhelyről az autópályára történő ráhajtás az 5-ös számú főúti körforgalmon keresztül lesz biztosítva.

A munkálatok második szakaszában – 2024. július 19. és augusztus 1. között – a Röszkei pihenőhelyet és az üzemanyag-töltő állomást a Szeged dél csomópont kihajtó ágán keresztül az 5-ös számú főúti körforgalomban történő visszafordulással lehet megközelíteni. A pihenőhelyről az autópályára történő ráhajtás szintén az 5-ös számú főúti körforgalmon keresztül lesz biztosítva. Az érintett szakaszon 60 és 80 km/h sebességkorlátozásra kell számítani. A munkálatok várhatóan 2024. augusztus 1-én befejeződnek.

Az aktuális forgalomkorlátozásokról és terelésekről folyamatos tájékoztatást nyújt az Útinform a www.utinform.hu weboldalon, az AKA Zrt. a www.aka.hu honlapon és az üzemeltető A-WAY Zrt.

Munkavégzés várható kezdése: 2024. július 10.
Munkavégzés várható befejezése: 2024. augusztus 1.
Sebességkorlátozás: 60 és 80 km/h

Az AKA Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozásoknak megfelelően közlekedjenek az M5-ös autópályán és vigyázzanak a terelésben dolgozókra. Nem várt események eltérést eredményezhetnek az ütemtervtől. Az AKA Zrt. a változtatás jogát fenntartja

(AKA Zrt.)

Fotó: Frank Yvette