Szeged, Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, Halfesztivál, hal, rakpart, Partfürdő, paprika, ejtőernyős, gasztronómia, turizmus

Halfesztivál Szegeden? Mégis lesz

Helyi hírek

Ahogyan arról májusban a Szegedi Nap is beszámolt, a hosszú évek óta nagy sikernek örvendő Halfesztivál, amelyet minden év szeptemberében a rakparton szerveztek meg eddig Szegeden, elmarad. Nemrég azonban Mocselini Rudolf rendezvényszervező, a Hídi vásár megálmodója bejelentette: ha Frank Sándor nem is, ő megszervezi a halfesztivált.

Mocselini Rudolf rendezvényszervező, a Hídi vásár megálmodója a Fokán szervezi meg Szeged egyik legrégebbi és legismertebb gasztronómiai fesztiválját szeptember 6-a és 8-a között – árulta el a delmagyar.hu-nak adott interjújában.

„Onnan jött az ötlet, hogy nem szeretném, hogy ha megszűnne, megszakadna ez a folyamat, mert szerintem ez egy Szeged számára értékes rendezvény. Annak, hogy az elmúlt években kritikával illették a fesztivált, annak valóban van azért valamennyi alapja. Mi szeretnénk hozzátenni valamit ehhez a rendezvényhez kulturális és gasztronómiai téren is” – mondta Mocselini Rudolf a lapnak.

Ismertette: már hónapok óta dolgozik a fesztiválon, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság engedélye épp a közelmúltban érkezett meg.

„Bizonyos elemeket megtartva, de egy kicsit más tiszai halfesztivált tervezünk. Azért mi inkább alternatív programkínálatot szoktunk nyújtani, tehát olyat, ami egyébként Szegeden nincsen. Most is szerintem egy olyan programsort rakunk össze, ami Szeged egy kaptafára készült rendezvényeihez képest azért egy kicsit más lesz” – mondta.

Zárásképp a delmagyar.hu-nak kiemelte: azon lesznek, hogy a halkínálat minőségi legyen a fesztiválon, a tradicionális halászlé mellett pedig különlegességekkel is készülnek.

Sztárfellépő a Huszár Mátyás rakparti, Frank-féle fesztivállal ellentétben nem lesz, a program összeállítása még folyamatban van.

(delmagyar.hu)

Fotó: Frank Yvette