Átvette megbízólevelét Nyíregyháza polgármestere és a megválasztott képviselők

Átvette megbízólevelét Nyíregyháza polgármestere és a megválasztott képviselők

Helyi hírek

Ünnepélyes keretek között adták át a megbízóleveleket a június 9-én újraválasztott polgármesternek, az egyéni választókerületekben és a kompenzációs listán megválasztott képviselőknek, valamint a települési nemzetiségi önkormányzatok képviselőinek múlt szerdán, a városháza Krúdy termében – számolt be a városvezetés.

A jogszabályok értelmében az új közgyűlés októberben alakul meg a most megválasztott képviselőkkel, addig a jelenlegi testület folytatja a munkát. Az eseményen elhangzott, a választási részvétel kimagasló volt, a jogorvoslatok száma minimális, rendkívüli esemény pedig nem történt.

Dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző elmondta, Nyíregyházán rekordszintű volt a választási részvétel, közel 52 ezer szavazó járult az urnákhoz a város 101 szavazókörében. Közel 750 ember dolgozott heteken keresztül azon, hogy a választási folyamat minden szempontból zavartalan legyen. Mint ismert, az eredmények alapján dr. Kovács Ferenc polgármester (Fidesz-KDNP) folytathatja a munkát a következő öt évben a városvezetés élén, a Fidesz-KDNP 15 egyéni választókerületből 12 helyen nyert, amíg a Szövetség Városunkért 3 helyszínen aratott győzelmet az önkormányzati voksoláson, előbbi egy, utóbbi három listás helyet is szerzett, a Mi Hazánk és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt pedig 1-1 képviselőt delegálhat az új városi közgyűlésbe.

Június 9-én Nyíregyházán a korábban 7 nemzetiségi önkormányzat helyett 8-at választottak meg a voksolók. A Nemzeti Választási Iroda hivatalos információi alapján a választásra jogosultak száma 2162 fő volt, közülük 55,92%, azaz 1209 fő élt szavazati jogával, így a városban októbertől görög, lengyel, német, örmény, roma, ruszin, szlovák és ukrán nemzetiségi önkormányzat alakulhat meg.

Fotó: nyiregyhaza.hu