“Debrecen jelenleg nem szabad!” Ezt ígérik Mándi Lászlóék, ha sikerül kiebrudalniuk a Fideszt a városvezetésből

Helyi hírek

Másfél héttel az önkormányzati és EP-választások előtt bemutatta csapatának egy részét Mándi László, az Összefogás a Cívisvárosért Egyesület debreceni polgámesterjelöltje és az újrázni készülő fideszes Papp László egyik kihívója.

Lássuk a neveket és az ígéreteket!

A 29 éves, végzős tanár szakos Olajos Vajk a belvárosi közlekedési, lakhatási gondokat orvosolná, valamint több zöldterületet hozna létre.

Vajk, Mándi Lászlóval együtt dolgozva mindenki számára elérhető, gyors és pontos közlekedési rendszert fog létrehozni, a buszközlekedés fejlesztésével, járdák, biciklisávok építésével és a belvárosi dugók csökkentésével. Támogatni fogja, hogy ne a külföldiek luxuslakás vásárlását, hanem a debreceniek minőségi lakhatását támogassa városvezetés. A közterületeken pedig egy átfogó zöldítést és parkosítást fog elindítani, így téve élhetőbbé a belvárost

– olvasható a bemutatkozásánál.

A 63 éves, MSZP-városi elnök Madarasi István körzetének közvetlen szomszédságában épülnek az új akkumulátorgyárak. Az emberek éppen ezért dühösek szerinte, mert a Fidesz a gyárak épülését támogatja, de háziorvosi rendelőt, megfelelő utakat vagy biztonságos utakat nem építettek.

A bérlakásokban élőknek kiszámíthatóságra és támogatásra van szükség. István, Mándi Lászlóval együtt dolgozva ezért fog új orvosi rendelőt építeni, új bérlakásprogramot elindítani, biztonságos közlekedést teremteni és újraszervezni a helyi tömegközlekedést is

– ígéri a Madarasit indító egyesület.

Dombi Mihály egyetemi főmunkatárs a Nagyerdőalja közössége számára szeretne valódi képviseletet biztosítani. Lakó-pihenő övezetté tenné a teljes Nagyerdőalja területét, javítaná a járdák és buszmegállók állapotát, minőségi kerékpárutakat létesítene és fejlesztené a közösségi közlekedési hálózatot, hogy csökkenteni lehessen az egészségkárosító környezeti terhelést a városban. Közösségi házat is szeretne a választási körzetében.

A szintén az MSZP-hez (is) köthető Pallás György, a Debreceni Bethlen Gábor Szakközépiskola korábbi igazgatója legfőbb céljának azt tekinti, hogy a Nagyerdő jelentőségéhez méltó képviseletet valósítson meg. Szerinte meg kell őrizni a Nagyerdő eredeti pihenőjellegét azért, hogy a környéken élők kiélvezhessék annak minden lehetőségét és szívesen töltsék itt a szabadidejüket. Ígérete szerint nem fogja engedni, hogy a Nagyerdőt tájidegen nagyberuházásokkal csúfítsák el.

A debreceni belvárosban induló Bíró László szerint elfogadhatatlan, hogy jelenleg a parkolás, a forgalomirányítás és az utak állapotának kérdése nincsen megfelelően, a helyiek meglátásainak figyelembevételével megoldva. A lakosság és szakemberek gondolná újra Kossuth és Szent Anna utca egyirányúsítását, és az ott élőknek otthonuk közelében ingyenes parkolást biztosítana. Ígérete szerint a közgyűlésben azt fogja képviselni, hogy ne lehessen több környezetszennyező, idegen munkásokat a nyakunkba zúdító, fenntarthatatlan és veszélyes gyárat, üzemet Debrecenbe telepíteni.

Mándi László programja elérhető a honlapján pdf-formátumban. Az ellenzéki polgármesterjelölt egyik fő üzenete itt az, hogy “Debrecen nem szabad”, mert elterjedt a korrupció, és a helyiek érdeke nincs figyelembe véve.