2024 nyarán 8. alkalommal rendezik meg a Nagyerdőn a Debrecziner Gourmet Fesztivált. Június 14. és 16. között az ország legkiválóbb éttermei és séfjei gyűlnek össze Debrecenben, hogy megmutassák, milyen magaslatokban tart most a gasztronómia csúcsa Magyarországon.
A Stílusos Vidéki Éttermiség és Debrecen legjobb éttermei mellett vendégkiállítóként sztárséfek is bemutatkoznak. Legyen szó akár fine dining éttermekről, bisztrókról vagy food truckokról, biztosak lehetünk benne, hogy folyamatosan új utakat keresve, merészen fűszerezett kreativitással készítik el fogásaikat.
Papp László, Debrecen polgármestere Facebook-oldalán jelentett be friss fejleményeket a fesztivállal kapcsolatban:
Szintet lép a Debrecziner Gourmet Fesztivál!
Idén először Michelin-csillagos étterem is jelen lesz a Nagyerdő fái alatt, ahol színes programok és gasztronómiai élmények várják a látogatókat. A 23 étterem idén a négy elem – tűz, víz, föld, levegő – tematikában alkotja meg ételeit
– írta Papp.
A háromnapos találkozó látogatóit az ínycsiklandó falatok, az izgalmas textúrák és a különleges alapanyag-párosítások mellett fantasztikus desszertek, kézműves sörök, minőségi borok és formabontó koktélok várják – közölték a szervezők.
A 2018-ban alapított Debrecziner Gourmet-díjat ezúttal is a közönség szavazatai alapján viheti majd haza a legjobb kiállító.