Négysávos út Debrecen és Hajdúszoboszló között

Lesz végre négysávos út Debrecen és Hajdúszoboszló között? A minisztériumot kérdeztük

Helyi hírek

Mikorra várható a Hajdúszoboszló Debrecen között a 4-es főút 2×2 sávosra bővítése? Régóta várják már Hajdú-Bihar megye lakói az ígért fejlesztést, de évek óta csak maszatolás zajlik. Megkérdeztük az Építési és Közlekedési Minisztériumot.

A minisztérium válaszában úgy fogalmazott, jelenleg még folyamatban van a beruházás előkészítése. Ennek keretében a meglévő építési engedély alapján a kiviteli tervek elkészítése szükséges, amely során feladat a 4. sz. elsőrendű főút Hajdúszoboszló – Debrecen közötti szakaszának 2×2 sávra történő bővítése mintegy 12,1 km hosszon, 3 db különszintű csomóponttal.

A nagy közúti forgalmat bonyolító szakasz forgalmi terhelésének enyhítése, valamint a forgalombiztonság fokozása érdekében elengedhetetlen a főút két város közötti szakaszának átfogó fejlesztése. Továbbá az Ebes és Debrecen közötti szakaszon a kerékpárúthálózat is “kiépítésre kerülne”

– írták.

A minisztérium közleménye szerint a tervezés idei évi befejezésével párhuzamosan megkezdődnek a megvalósításhoz szükséges területszerzési és területelőkészítési feladatok is. A kormány támogató döntése esetén a kivitelezésre irányuló közbeszerzési eljárás is megindítható még az idén – közölte a Debreceni Nappal az Építési és Közlekedési Minisztérium.

Előzmények:

Miért nem élvez prioritást a Debrecen és Hajdúszoboszló közötti “halálút” négysávosítása? Barcsa Lajos válasza Kiss Lászlónak

Tavaszra meglesz a környezetvédelmi engedélye a 4-es főút négysávosítási programjának Nyíregyháza és Debrecen között