CATL épül Debrecennél

Új akkugyáras üzem Debrecenben? Közleményt adott ki a CATL

Helyi hírek

Néhány napja derült ki, hogy Debrecen Déli Gazdasági Övezetében, a CATL-akkumulátorgyár közelségében egy akkumulátor-összeszerelő üzemet épít az ipariingatlan-fejlesztéssel foglalkozó INPARK Szigma Kft.

A fejlesztéssel kapcsolatban a CATL közleményt juttatott el portálunkhoz, íme:

Az INPARK Szigma Kft. 2024. január 9-én adott ki sajtóközleményt arról, hogy a Debrecen Déli Ipari Park területén egy 60 ezer négyzetméteres logisztikai csarnokot épít, amelyet annak elkészültét követően CATL fog hosszú távon bérelni üzleti céllal.

Az INPARK által végzett fejlesztés nem képezi részét a CATL debreceni beruházásának, attól függetlenül valósul meg. A CATL a növekvő üzleti igények miatt döntött az INPARK csarnokának bérlése mellett.

Az épülő, az INPARK tulajdonában maradó csarnok nem akkumulátorgyár lesz, elsődlegesen a CATL raktározási igényeit fogja kiszolgálni, valamint kisebb részben mechanikai folyamatokból álló, összeszerelési tevékenység folyik majd. Az INPARK beruházása a CATL folyamatban lévő, debreceni beruházását semmilyen tekintetben nem befolyásolja.

A társaság debreceni akkumulátorgyára az előzetes műszaki tervek szerint, valamint a hatóságok által kiadott építési és egységes környezethasználati engedélyben rögzített feltételek és ütemezés mellett folytatódik. A gyár a legkorszerűbb gyártástechnológia alkalmazásával, a fenntarthatósági szempontok maximális figyelembevételével fogja kiszolgálni a CATL magyarországi és európai gépjárműipari megrendelőit a gyártás beindulását követően 2025-től

– írja a Contemporary Amperex Technology Hungary Kft.