Catl akkumulátorgyár Debrecen

CATL Debrecen: a többség elutasítja, de eddig csak néhány százan írták alá az EU-s petíciót

Helyi hírek

Június elején nyújtott be petíciót az Európai Parlamentnek Zsák Ferenc Tibor a Magyar Élőhelyvédelmi Társulat nevében a magyarországi akkumulátorgyártás ellen – számoltunk be róla korábban.

A Mikepércsi Anyák a Környezetért Egyesület (MIAKÖ) most arról tájékoztatta portálunkat, hogy a Petíciós Bizottság elnökének levele szerint az Európai Parlament nemrégiben megvitatta a témát, és felkérték az Európai Bizottságot, hogy végezzen előzetes vizsgálatot az akkumulátorgyár ügyében.

Ezen a linken olvasható a P-003648/2022 számú, az Európai Bizottsághoz intézett,”Energetikai átállás és biztonsági intézkedések Magyarországon a helyi lakosság akarata ellenére” című parlamenti kérdés, itt pedig a válasz.

A petíciót – a heves tiltakozások ellenére – egyelőre néhány százan írták alá, ebben közrejátszhat az is, hogy a felület nem igazán felhasználóbarát.

A MIAKÖ azt kéri, aki csak teheti, írja alá itt >>

Elsőre kicsit bonyolultnak tűnhet, de van hozzá segédlet:

  1. Nyisd meg ezt a linket: https://www.europarl.europa.eu/petitions/hu/petition/content/0094%252F2023/html/missinglink?fbclid=IwAR130d3woMmggmYKF4rjo1UTe3e6mLnsDMuT3ZZaVIVpbW-H_dXRZZYcSIs
  2. Kattints a Regisztráció gombra és töltsd ki a megjelenő űrlapot, mert csak felhasználói fiók létrehozásával lehet a petíciót támogatni.
  3. Néhány percen belül visszaigazoló e-mailt fogsz kapni. Nézd meg az e-mailjeidet és a fiók aktiválásához kattintson az e-mailben kapott hivatkozásra. Az aktiválást követően létrejön a fiókod. A regisztrációval el is készültél.
  4. Belépési adataiddal lépj be a petíciós portálra.
  5. A jobb felső sarokban lévő gyorskeresőbe írd be ezt: 0094/2023, hogy a keresési eredmények között megtaláld a támogatandó petíciót. Kattints a petícióra.

Görgess le és kattints A petíció támogatása elnevezésű kék gombra. Az oldal továbbléptet és itt pedig kattints a Támogatás feliratú Zöld gombra. Ezzel végeztél is!