Ételosztás Sebrecenben

Vastapssal köszönték meg a rászorulók a szeretet töltött káposztáját Debrecenben

Helyi hírek

A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete vendégül látta a nehéz sorsú debrecenieket szokásos ingyenes ételosztásán, a hónap utolsó vasárnapján.

Az egyesület beszámolója

Már jóval az ételosztás kezdete előtt gyülekeztek az éhes emberek a debreceni Petőfi téren. A térre folyamatosan érkeztek a debreceniek, többségében kisnyugdíjasok.

Sokan már másfél órával a padokon ülve várták, hogy elkezdődjön a sorszám osztása. A korábbi hónapokban sorozatosan részvételi “rekordot” döntöttek az ingyen ételre várók. Erre nem igen lehet büszke az az ország, amely – mint tudjuk a kék plakátokról – jól teljesít. Sajnos az óriásplakátoktól még egyetlen éhező magyar ember sem lakott jól. Hogy kiknek a zsebe vastagodott a közpénzmilliárdokból, az már más kérdés.

Szomorú volt látni a gyermekeikkel érkező családokat. Számukra a kormány gyermekvédelmi programja semmit sem jelent, kiskeresetűek lévén, számukra a kedvezmények nem sokat érnek. Érthetetlen, hogy a 13 éve regnáló kormány kommunikációjában segíti a családokat, de a való életben ez bizony azt jelenti, hogy a tehetősebbek sokkal jobban járnak. Akik ténylegesen rászorulnak a segítségre, azok kimaradnak a kormányzati “adakozásból”, nem tudják a kedvezményeket igénybe venni. Vajon “véletlenül”?

Az ételosztás végére 150 adag töltött káposztát osztottunk ki. Sokan vittek ételt otthon betegeskedő férjnek, feleségnek, családtagnak is. A péksüteményből jutott repeta is. Sok új arc volt a vendégeink között, akik eddig próbáltak valahogy a szegénységgel megküzdeni, de mára már csak a remény maradt számukra egy jobb életre.

A főételt és a kókuszgolyókat egy debreceni hölgy készítette. A nevét kérte ne hozzuk nyilvánosságra, szeretetből, emberségből vendégelte meg általunk a társadalom peremére szorult debrecenieket. Nagyon hálásak vagyunk a kedves “ismeretlennek”, az ételre várók vastapssal köszönték meg neki a szeretet töltött káposztáját.

Tisztelettel köszönjük a támogatását a pékségeknek is, és a gyermekeknek édességet hozó hölgynek is.

Az egyesület legközelebb 2023. július 30-án várja vendégeit meleg ebéddel, szeretettel.

Várjuk a debreceni lakosok adományait is, elsősorban TARTÓS élelmiszert – korlátlan mennyiségben -, gyümölcsöt, burgonyát, almát, olajat, tisztítószereket, gyermekjátékokat, édességet.

Várjuk debreceni éttermek, pékségek, élelmiszerüzletek felajánlásait, csatlakozását. Egy jó és nemes ügyben kérjük a támogatásukat.

Aki szeretne segíteni, támogatást adni, az alábbi telefonszámon jelezheti: +36 30 9841 963

Átutalással: Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete számlaszáma: Polgári Bank ZRT 612 00261-11059802. A közleménybe kérjük beírni: ételosztás, 2023

– Tukoráné Kádár Ibolya, az egyesület vezetője –