11 gyerekes család háza égett le Hajdúszoboszlón

Szinte mindenük odalett a tűzben – így alakul az otthonát elvesztő 11 gyermekes hajdúszoboszlói család sorsa

Helyi hírek

Súlyos helyzetbe került egy 11 gyermekes hajdúszoboszlói család, Molnáréknak szinte mindenük a lángok martalékává vált egy elektromos tűzeset következtében – írtuk meg korábban.

Az Erdő dűlőn élő családot hétfőn meglátogatta Czeglédi Gyula, a város polgármestere is, aki Facebook-posztjában friss fejleményekről számolt be. Mint írja, a 11 gyermek és a szülők a családok átmeneti otthonában kapott ideiglenes szállást és ellátást.

Szerencsére a múlt héten az Ádám utcai intézmény megkapta a működési engedélyt, így az elhelyezést az önkormányzat önként vállalt feladataként meg tudtuk oldani. Az Erdő dűlői ház felújítása megkezdődött a nagyobb gyerekek és névtelen adományból vásárolt faanyagok segítségével. Napközben a család teljes létszámban a saját ingatlanukon tartózkodik és mindenki kiveszi a részét a munkálatokból. A családfő kérésére önkormányzatunk a ház villanyszerelési munkálataihoz nyújt segítséget helyi vállalkozó bevonásával.

A nap végeztével az Ádám utcai ideiglenes otthonban is meglátogatták a családot, ahol a gyerekek láthatóan jól érzik magukat, de vágynak vissza a családi fészekbe – olvasható a polgármester híradásában.

Fotó: Facebook/Czeglédi Gyula