Pick Szeged

Győzelemmel hangolt a Celje elleni BL-meccsre a PICK

Helyi hírek Ország Sport

Magabiztos győzelmet aratott az újonc Budai Farkasok elleni K&H férfi kézilabda-mérkőzésen a PICK Szeged szombaton, hazai pályán 41-29-re nyert a csapat.

PICK Szeged–Budai Farkasok 41–29 (19–14)
Férfi kézilabda NB I., 24. fordulóból előrehozott mérkőzés, PICK Aréna, Dr. Bérczy Mihály sportcsarnok, 1600 néző. Vezette: Haskó, Natkai.

PICK Szeged: Alilovic – Radivojevics 2/1, Tönnesen 3, Bombac 1, Gaber 6, Szita 2, Blonz 5/1. Csere: L. Krivokapics (kapus), Mackovsek, Rosta 3, Garciandía 6, Martins 2, Bodó 7, Frimmel 2/1, Sostaric 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Budai Farkasok: Merkovszki – Valler 2, Vuleta 2, Auer 4, Kvastek 1, Nagy Sz. 5, Enomoto 1. Csere: Holdosi 3, Németh A. 4/1, Szövérdffy 2, Nourelden 2/1, Kecskeméti, Kovács Á. 3. Vezetőedző: Koi Endre.

Hétméteres: 4/3, ill. 6/2, kiállítás: 2, ill. 4 perc.

Az első PICK Szeged-Budai Farkasok NB I-es mérkőzésen 12 góllal, 41-29-re nyertünk. Jól kezdtünk, 5-1-re léptünk el, azonban az újonc nem hagyta magát, így faragott a hátrányukból, sőt a félidő közepén még egyenlíteni is tudott. Jöttek a megszokott Mirko Alilovic-védések, majd a könnyű, gyors gólok, amik között már ott szerepelt szerzőként Sebastian Frimmel, Seppo is, aki hosszú idő után játszott ismét. Mégsem volt felhőtlen az örömünk, mert Miguel Martins megsérült, és nem tudta folytatni a játékot – írja meccstudósításában a pickhandball.hu.

Jó ritmusban kezdte a csapat a második harminc percet, Matej Gaber termelte a gólokat, de Bodó Ricsi és Imanol Garciandía is eleresztett néhány bombát, így egyre nagyobb lett a különbség. Az utolsó 15 percre érkezett a kapuba Luka Krivokapic, aki egyből védett egy hetest. A hajrában faragott a hátrányából a Budai Farkasok, a PICK pedig meglőtte az új Aréna csúcsot, így 2022. november 19-től immár 41 találat a rekord.

Folytatás november 23-án 18.45-kor a Bajnokok Ligájában, a szlovén RK Celje Pivovarna Lasko együttesét fogadják a PICK arénában.

Juan Carlos Pastor: – Jól kezdtük a mérkőzést, de aztán sokat hibáztunk, aminek köszönhetően visszajöttek a vendégek a meccsbe. Az első félidő végével és a második elejével elégedett vagyok. Sajnálom, hogy Martins megsérült, próbáltunk mindenkit pihentetni, a végén Bombac helyett Szita irányított, illetve Mirkót is váltotta Luka az utolsó negyedórára.

Bodó Richárd: – Voltak jó periódusaik a vendégeknek, amikor megnehezítették a dolgunkat. Reméljük, hogy Martinsnak nem komoly a sérülése. Ma már a Celje elleni mérkőzésre is gyakoroltunk, amely fontos mérkőzés lesz számunkra.

Koi Endre: – Gratulálok a Szegednek, nagyon jól játszottak és megérdemelten nyertek. Dicséretet érdemel a csapatom, hiszen egy BL-csapatnak lőtt huszonkilenc gólt. A második félidőben a hazaiak megmutatták, hogy milyen ritmusra képesek, nekünk az ilyen meccsekből tanulni kell azokra, amelyeken esélyünk lehet a pontszerzésre.