Szegedi Tudományegyetem

Hétfőn kezdi a TV4 a Szegeden is forgatott FBI International új évadát

Európa Gazdaság Helyi hírek Kultúra Ország

A hollywoodi akció/krimi- és kémsorozat különlegessége, hogy szinte teljes egészében Magyarországon forgatták – Szegeden a madridi jeleneteket vették fel, a terekből „plázák” lettek, a rektori hivatalból amerikai nagykövetség.

November 7-én mutatja be a TV4 az FBI International című sorozatot, ami a széria 3. spin-offja – közölte a Media1.hu-val a csatornát működtető Network4 egy mai, csütörtöki közleményében. Hozzátették: a sorozatot az Emmy-díjas Dick Wolf jegyzi, aki az Esküdt Ellenségeket (Law & Order) is készítette.

Az FBI javarészt hazai földön ténykedik, azonban a forgatókönyv szerint van egy kis nemzetközi divíziójuk, amely amerikaiak életét menti – legyenek bárhol a világon. Nyomoznak meggyilkolt és fogvatartott honfitársaik ügyében is. Az elit csapat Scott Forrester különleges ügynök vezetésével Budapesten építi fel főhadiszállását, innen indulnak küldetéseikre.

Az FBI Internationalt javarészt Magyarországon forgatták, a stáb hónapokig dolgozott különböző helyszíneken. Hol Pest belvárosa, hol a Budai Vár tűnik fel a képsorokon, de látható a tököli repülőtér, sőt Székesfehérvár és Biatorbágy egy-egy részlete is. Szegeden a madridi jeleneteket vették fel, a terekből „plázák” lettek, a rektori hivatalból

A főszerepet a Dr. Csont és a Hazug csajok társaságából ismert Luke Kleintank alakítja, de feltűnik a sorozatban Heida Reed, Vinessa Vidotto és Carter Redwood is. Az FBI-széria (FBI New York különleges ügynökei, FBI Most Wanted) a CBS saját gyártású sorozata.

Az FBI International minden hétköznap 20 órakor látható – írja a media1.hu.

Nyitóképen a rektori hivatal, az egyik szegedi forgatási helyszín. Fotó: Frank Yvette