A 100 ezer forint alatti ellátást kapó debreceni kisnyugdíjasoknak segítenek ételosztással

Helyi hírek

Az Egy Morzsányi Szeretet Egyesület ételosztással egybekötött Morzsapartiját október utolsó előtti szombatján, október 22 -én, 11.00-12.30 között tartja Debrecenben, a Bocskai téren.

Az egyesület portálunkhoz eljuttatott közleménye szerint a 100 ezer forint alatti ellátást kapó debreceni kisnyugdíjasoknak szeretnének segíteni a maguk szerény módján.

Azt kérik, hogy akik a meglepetésben partnerek szeretnének lenni, hozzák magukkal a nyugdíjukról a postai csekket, vagy a nyugdíjfolyósító legutóbbi végzését a nyugdíj összegéről, és a személyi igazolványukat. A rászorulóknak előre kidobozolt ételt biztosítanak.

A szervezők várják a debreceni lakosok, vállalkozások adományait is:

  • Várjuk éttermek jelentkezését, akik vállalják, hogy néhány kisnyugdíjas számára ingyenesen menüt biztosítanak;
  • Várjuk debreceni PÉKSÉGEK, élelmiszerüzletek, húsboltok, ÉTTERMEK jelentkezését az együttműködés érdekében,;
  • Várjuk a felajánlásokat, ételt, süteményt, TARTÓS élelmiszert korlátlan mennyiségben;
  • TANSZEREKET, gyermekkönyveket, számítógépeket, laptopokat örömmel várunk, a legtöbb szegény családban az online oktatás elemi feltételei is hiányoznak;
  • Önkéntes SEGÍTŐKET is jó szívvel fogadunk, akik úgy érzik, tenni akarnak valamit a szegényekért; (Használt ruhákat nem gyűjtünk.)

Aki szeretne segíteni, támogatást adni, itt jelezheti: emailben: morzsapartydebrecen@gmail.com. Az egyesület számlaszáma: Egy Morzsányi Szeretet Egyesület; Erste Bank; Számlaszám: 11600006-00000000-93568971. A Morzsapartira a természetbeni adományokról október 21. péntek, 12 óráig kérnek tájékoztatást, természetesen a helyszínen is örömmel fogadnak minden támogatást – közölte a Debreceni Naphoz eljuttatott levelében Lipcsei Andrea, az Egy Morzsányi Szeretet Egyesület vezetője.