Svájci kulturális napok debrecenben

Alpesi kürtösökkel, ételkülönlegességekkel és gazdag programkínálattal vár Debrecenben a Svájci Kulturális Napok

Gasztro Helyi hírek Kultúra

Az ALL-IN Debrecen rendezvénysorozat lehetőség teremt arra, hogy a velük élő kultúrák bemutatkozzanak, és az események hidat teremtsenek az emberek között. Október 3-9. között Svájc kultúrája és gazdasági sajátosságai jelennek meg Debrecenben.

Aligha lehet találkozni bármikor itthon alpesi kürtösökkel, ezért ez egy valóban egyedülálló lehetőség arra, hogy a hatalmas
hangszert, a hegyeken átívelő hangját és a kürtöt bővülő, egyenesen az Alphorn Academy-ről érkező zenészeket urbánus környezetben ismerje meg a közönség.

 Alpesi Kürtüsök

2022. október 3. 17:00 I Tócóskert

2022. október 4. 17:00 I Csapókert, Liget tér

2022. október 6. 16:00 I Nagyerdő

2022. október 7. 16:00 I Csapó utca, Fórum

2022. október 8. 17:00 I Református Nagytemplom

Olga

Az Apolló mozi egy ukrán és francia nyelvű, magyar feliratos filmmel kapcsolódik az ALL-IN Debrecen Svájci Kulturális Napokhoz, mely Olgáról, a 15 éves ukrán tornász lányról szól: hogyan menekül apja hazájába, Svájcba, hogyan próbál az új hazájába beilleszkedni és bekerülni az Európa Bajnokságra készülő svájci tornászválogatottba, mialatt Kijev főterén kitör a forradalom.

Piknik és svájci termékek kóstolása

Az egész héten nyitva álló Svájci Pavilion fő attrakciója a vasárnapi Svájci Piknik, ahol a svájci gasztronómiára helyeződik a
fókusz. Olyan messze földön híres specialitások kerülnek terítékre, mint például a raclette.

Időpont, helyszín: 2022. október 9. 14:00-18:00 I Batthyány utca 24. udvar

Kincskereső-városfelfedező séta

Miért nevezték Debrecent anno „magyar Genfnek”? Miért látható a svájci zászló Debrecen címerében? A Svájci Napok keretében tematikus városi sétán fedezhetik fel az érdeklődők, mik azok a közös szálak, melyek Svájcot összekötik Debrecennel. A közel kétórás belvárosi séta a hely- és kultúrtörténeti érdekességek mellett meglepetésekkel is készül a résztvevők számára.

Keresd Happy Lilly-t!

Happy Lilly egy fából készült kis tehén, amelyet Svájcban nemzedékek óta kézzel faragnak és festenek. Happy Lilly a svájci értékeket testesíti meg: modern és dinamikus, de mégis ragaszkodik a hagyományokhoz. Világszerte népszerűsíti Svájc imázsát a közösségi médián keresztül. Október 3-9. között pedig velünk lesz a Svájci napok helyszínein is.

További részletek az ALL-IN Debrecen Facebook oldalán.