Megépül a rég áhított kanyarodósáv a Derék utcán

Helyi hírek

A Derék utcán kanyarodósáv épül jobbra a Kishegyesi útra, a belváros irányába. A beruházásról sajtótájékoztatón számolt be Pósán László országgyűlési képviselő és Varga András, a terület önkormányzati képviselője március 2-án – tette közzé az önkormányzat.

Ahogy azt Pósán László országgyűlési képviselő elmondta, a városban egyre több a gépkocsi. Ez egyrészről örömteli, mivel azt jelzi, hogy erősödött az életszínvonal és a családok anyagi helyzete lehetővé teszi akár háztartásonként több gépkocsi vásárlását is. Másrészről viszont ez számos kellemetlenséggel is jár, hiszen jelentősen megnőtt a forgalom.

Most a Derék utca Kishegyesi úti torkolatában elkezdődött egy olyan fejlesztés – a Derék utcáról a Kishegyesi útra jobbra, a belváros irányába kanyarodó sáv építése – melynek célja, hogy megnövelje a csomópont áteresztő képességét. A képviselő a mostani beruházást a Leiningen utca Mikepércsi úti torkolatában végzett, a forgalom gyorsítását lehetővé tevő, ugyancsak jobbra kanyarodó sáv építéséhez hasonlította.

A Derék utca Kishegyesi úti torkolatában az új kanyarodósáv megépülésétől ugyanez az eredmény várható. A Derék utcai kanyarodósáv építése egyébként más, a Kishegyesi út közlekedési szempontú komplex fejlesztését célzó beruházási elemekhez is kapcsolódik.

Varga András, a terület önkormányzati képviselője szavai szerint a tócoskertiek és a tócóvölgyiek régóta várták már ezt a fejlesztést. Nagyon hasznos és nagyon fontos beruházás a Derék utcai jobbra kanyarodó sáv megépítése, amely 162 méter hosszban valósul meg.

Ennek során a közvilágítás és a csapadékvíz-elvezetés, valamint a Kishegyesi út és a Derék utca csomópontjában a jelzőlámpás forgalomirányítás is átépül. A jobbra kanyarodó sáv létesítése önkormányzati saját forrásból történik, közel bruttó 120 millió forintos költséggel.

A képviselő kitért arra is: nem csak a Tócóvölgy és a Tócóskert zöldterületi megújítása a cél, hanem a közlekedési feltételek fejlesztése is.

A kanyarodósáv építése befejezésének szerződés szerinti határideje ez év ősze.

Fotók: debrecen.hu