Tiba István Krumplit oszt Tiszagyulaházán

“Örömteli hangulatban” osztott választási krumplit Tiszagyulaházán Tiba István fideszes képviselő

Helyi hírek

Facebook-bejegyzése szerint “örömteli hangulatban” osztott szét néhány zsák krumplit Tiszagyulaházán Tiba István, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Mikó Zoltán polgármester.

Az “adományt” természetesen nem saját zsebből fizette, hanem egyfajta barter keretében: a falu közmunkásai által termelt virágot cserélték be burgonyára.

Tiba Facebook-bejegyzésében (amelyhez korlátozta a hozzászólási lehetőséget) azt írja:

Mindenki szívesen fogadja, ha az önkormányzat, még ha szerény mértékben is, de nem feledkezik el a településen élőkről.
“Nem az érték a fontos, hanem a gesztus! Nagyra értékeljük képviselő úr, polgármester úr!”, mondta ma egy tiszagyulaházai lakos, miután átvette a csomagot. Ez mindent megért!! Köszönöm Mikó Zoltán polgármester úrnak, hogy részese lehettem ennek az élménynek!

A fotók láttán rendesen kiakadt Hadházy Ákos független képviselő is, aki nem bírta ki, hogy ne tegyen néhány javaslatot, ha már…:

Ha Tiba doktor igazán akarna tenni a mélyszegénységben élőkért, akkor több lehetősége lenne krumplis kampányfotók készítésénél. Pl:
– tehetne az ellen, hogy járásonként milliárdokat lopnak el a legszegényebbek felzárkóztatására szánt EU-s programokból
-tehetne a felnőttképzésre szánt sok tízmilliárd EU-s támogatás szétlopása ellen
– szólhatna a főnökének, hogy a rokkantnyugdíjak “felülvizsgálatával” hány embert löktek az addiginál is nagyobb nyomorba, hogy az otthonápolási díjak mennyire nevetségesen alacsonyak, hogy egy ilyen kis pici faluban, közel a nyugdíjhoz milyen nehéz munkát találni. Egyáltalán: szólhatna a Fideszben, hogy a királyi vár, a stadionok, kelebiai kínai vasút, saját zsebük megtömése stb helyett lehetne a szociális hálóra, emberek továbbképzésére, egészségére is költeni.

Hadházy megjegyzi: “a poszt, a képek gusztustalansága aligha kétséges jóérzésű és elfogulatlan honfitársaink számára”.

“Eltévedt” saját választókerületében a hajdú-bihari képviselő