BRFK: megöltek egy férfit a XVI. kerületben

Helyi hírek

Holtan találtak egy férfit péntek délelőtt egy XVI. kerületi családi házban; az esettel összefüggésben a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozói elfogtak egy nőt és egy férfit.

A helyszíni körülmények alapján a férfi halálát idegenkezűség okozta, ezért halált okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt indítottak eljárást – közölte a BRFK a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy a rendőrök két órán belül azonosítottak egy 46 éves nőt és egy 26 éves férfit, akik összefüggésbe hozhatók a bűncselekmény elkövetésével. Elszámoltatásuk folyamatban van – tették hozzá.

Nem a verésbe halt bele

A XVI. kerületi lakásában holtan talált férfi ügyében súlyos testi sértés kísérlete miatt folytatódik az eljárás. A két gyanúsított szabadlábon védekezhet.

Az elsődleges adatokkal szemben a boncolás megállapította, hogy a férfit korábban megverték, de halálát nem az okozta. A halál okának megállapítása további szakértői vizsgálatok tárgyát képezi. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a büntetőeljárást súlyos testi sértés kísérlete megalapozott gyanújával folytatja. A bántalmazással gyanúsított 46 éves nő és 26 éves férfi az eljárás során szabadlábon védekezik.