Megnyílik az S-PARK Kaposvár Bevásárlópark

Helyi hírek

Megnyílik a Magyarország 35. Interspar hipermarketjét és kilenc további üzletet magába foglaló S-PARK Kaposvár Bevásárlópark csütörtökön a somogyi megyeszékhelyen.

Ismertették: a központ a 61-es főút mellett az Árpád utcában 10 hónap alatt, 11 milliárd forintból épült fel, területéből az Interspar 6600, az üzletsor 4400 négyzetmétert foglal el.

Az Interspar 20 ezer terméket kínál a vásárlóknak, kiszolgálásukról száz áruházi munkatárs gondoskodik – közölték.

A közlemény szerint a fejlesztés részeként melegkonyhás vendéglátó egységet, 563 parkolóhelyet, elektromosautó-töltőt, zöldfelületet és egyebek mellett egy később nyíló, jól felszerelt játszóteret is kialakítottak.

A létesítmény tervezése és kivitelezése során nagy hangsúlyt kapott a környezettudatosság: a központban mellőzik a földgáz használatát, az épület fosszilisenergia-felhasználása közel nulla – jelezték. A hűtő-fűtőrendszer környezetkímélő, ózonbarát, az ideális hőmérsékletet a hulladékhőt is hasznosítani képes szén-dioxidos hűtőközegű hőszivattyús rendszer biztosítja, a világítást pedig csökkentett energiaigényű LED-technológiával oldották meg.

Maczelka Márk, a társaság kommunikációs vezetője szerdán az MTI megkeresésére elmondta: a Spar Magyarország mintegy 14 ezer munkavállalót foglalkoztat, a cég 2019-ben az előző évinél 10 százalékkal nagyobb, 679,6 milliárd forint forgalmat realizált, tavalyi eredményei várhatóan két hét múlva lesznek nyilvánosak.

(MTI)