Boldog István és Fehér Petra

Hat év börtönt és több mint hatmillió forintnyi vagyonelkobzást kaphat a fideszes Boldog István

Helyi hírek Ország

6.666.666 forint összegben vagyonelkobzást, hat év börtönben végrehajtandó szabadságvesztést, ötmillió forint összegű pénzbüntetést és öt év közügyektől való eltiltást kért a Központi Nyomozó Főügyészség Boldog István fideszes képviselőre – tudta meg az Alfahír.

A Jobbik-közeli portál szerint a Központi Nyomozó Főügyészség sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó az értesülést.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei honatyát azzal gyanúsítják, hogy “vezető beosztású hivatalos személy az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve, bűnszövetségben, felbujtóként elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettét és felbujtóként elkövetett versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési eljárásban bűntettét” követte el.

Házkutatást tartottak a korrupcióval vádolt fideszes Boldog Istvánnál, és gyanúsítottként hallgatták ki

A vádirat lényege szerint a Boldog Istvánhoz köthető elkövetői kör hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen befolyásolta a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázati eredményeit, majd elérték a kivitelezők irányított kiválasztását is. Mindezekért a vállalkozóktól jogtalan anyagi előnyt kértek és tőlük 2019. májusában 20 millió forintot kaptak.